Aras Arecki Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 Witam Mam dylemat gdzie umieścić Subwoofer B&W ASW 600 . Zrobiłem symulację akustyczną oraz naniosłem 3 potencjalne umieszczenie subwoofera ( na czerwono kwadrat ) Jak myślicie która pozycja będzie najlepsza dla niego aby uzyskać najlepszy efekt ??? 1. Pomieszczenie 19m2 2. W miejscach odbicia ( na schemacie naniesione linie przerywane ) Grube zasłony lewa strona , Panele akustyczne z Wełną PT80 na ścianie za miejscem odłuchowym , Prawa strona Drzwi suwane z Lamelami i FIlcem o bardzo dużej gramaturze 1200g/m2 3. Denon Avr x2300W 4. Kolumny - Monitor Audio Bronze BX + Suround BX/FX Dipolowe powieszone na wysokości 150cm ( 60cm nad miejscem odsłuchowym wg wytycznych firmy Monitor Audio ) 5. Subwoofer - B&W ASW 600 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 13 listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 listopada 2022 Ustaw suba na kanapie (miejscu gdzie siedzisz), włącz jakiś materiał do odsłuchu, a następnie przyłóż głowę w tych trzech oznaczonych miejscach. Te w którym odbiór basu będzie dla Ciebie najbardziej satysfakcjonujący będzie miejscem na subwoofer . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Arecki Napisano 13 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2022 1 godzinę temu, Ststek napisał: Ustaw suba na kanapie (miejscu gdzie siedzisz), włącz jakiś materiał do odsłuchu, a następnie przyłóż głowę w tych trzech oznaczonych miejscach. Te w którym odbiór basu będzie dla Ciebie najbardziej satysfakcjonujący będzie miejscem na subwoofer . Ok dzieki za podpowiedz. Mam jeszcze pytanie dlaczego denon przy kalibracji ścina mi sub na -10 w momencie kiedy mam go praktycznie sciszonego na max. Np max ściszenie to godz 7 a przy kalibracji miałem na godz 8 ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Bo jest dla niego nadal za głośny. Ale suby nie sa najlepiej kalibrowane. Czy on stoi w docelowym miejscu już? Ktorym? Ustaw pokrętło volume na połowe. Crossover na maksa. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts