Pajto02 Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 Narobiłem dziś wątków to fakt 😅, jednak tym razem zadaję to pytanie nie w swojej sprawie, a sam z gramofonami mam bardzo nikłe doświadczenie. Mianowicie, pomyślałem, czy jest sens pokombinować trochę z brzmieniem Duala DTJ 301.1? Doskonale zdaję sobie sprawę z półki jaką reprezentuje, dźwięk jest niestety płaski, bez wyrazu i głębi, jednak właśnie taki, a nie inny sprzęt kurzy się u rodziny od dłuższego czasu i przyszła myśl, żeby umilić trochę korzystanie z niego poprzez: a) zewnętrzny preamp (tu myślałem nad Pro-Jectem Phono Box E i wszystkim innym mieszczącym się w tej cenie) b) inną wkładkę - np. Ortofon OM10 Sądziłem, że pierwszym krokiem powinien być raczej przedwzmacniacz, jednak nie wiem, czego mogę się spodziewać po konstrukcji za około 300zł (bo taki był planowany maksymalny budżet) i nie wiem na ile będzie lepszy od wbudowanego, dlatego też do głowy przyszła mi ewentualna zmiana wkładki. (Nie wiem co obecnie jest węższym gardłem - czy wbudowany preamp, czy wkładka Audio-Technica AT3600)? Jeżeli widzicie sens inwestycji (w w.w. budżecie) w ten gramofon, chętnie posłucham Waszych opinii. Dalszy tor: Anthem MRX-310 + Magnat Quantum 705. Repertuar, to samo co u mnie 😄, przede wszystkim rock. Odpisz, cytując
Chilli Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 Ortofon om10 to z grubsza starszy odpowiednik obecnego Reda i znacznie lepsza wkładka od AT 3600 która jest wkładką minimalnie budżetową i nie wiem czy jakikolwiek przyzwoity producent gramofonów wstawiłby to do swojego ramienia 😉 Inna sprawa to mezalians gramofonu z kinem domowym, nie wiem czy to zadziała. PS z tego co widzę to Anthem MRX-310 nie ma Phono, więc przedwzmacniacz będzie potrzebny. Odpisz, cytując
Pajto02 Napisano 3 grudnia 2022 Autor Napisano 3 grudnia 2022 (edytowany) Nie ma phono, dlatego też szukam przedwzmacniacza, aby obejść ten wbudowany w Dualu. Co do Anthema, akurat jeden z tych amplitunerów które dobrze radzą sobie w stereo. W tym temacie skupiam się jedynie na gramofonie. Edytowano 3 grudnia 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując
Chilli Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 4 minuty temu, Pajto02 napisał: W tym temacie skupiam się jedynie na gramofonie. Upss a to przepraszam za OT Odpisz, cytując
Pajto02 Napisano 3 grudnia 2022 Autor Napisano 3 grudnia 2022 Spokojnie, ja nie w kategorii aby przepraszać, tylko doprecyzowałem zamiary;) Odpisz, cytując
Recommended Posts