MichalRc Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Witam, Wczoraj jak na złość (kupiłem ojcu do całego zestawu subwoofer na święta) coś prawdopodobnie sie zepsuło w zestawie amplituner Yamaha V483 + Głośniki zestaw Yamaha NS51. Tacie podczas słuchania głośno muzyki w ustawieniu 2ch Stereo nagle zepsuł się dzwiek z dwóch głośników dużych frontowych. Działają ale strasznie źle, słychać tylko bass, dudnienie, z echem w tle. Sciagajac osłony z każdego głośnika wydobywa sie dzwiek wiec wszystko działa. Nie słychać kompletnie dźwięków typu śpiew, rozmowa itd. Spróbowałem już wszystkiego, odłączyłem wszystkie głośniki, zrobiłem nowe kalibrację aktualizacje, zresetowałem do fabrycznych. Nie dało to żadnego efektu - co waszym zdaniem mogło się zepsuć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Wysokotonowy spalony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalRc Napisano 25 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 (edytowany) 4 godziny temu, maciek72 napisał: Wysokotonowy spalony ? Możliwe ze w dwóch głośnikach na raz się zepsuł? Podłączyłem pod wejście front głośniki małe surround wydaje mi sie ze gra normalnie jakby faktycznie ze strony amplitunera było wszystko ok Edytowano 25 grudnia 2022 przez MichalRc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 Jak dasz nagle bardzo głośno , mogły paść Przystaw ucho do głośnika wysokotonowego , słyszysz coś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalRc Napisano 25 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 7 godzin temu, maciek72 napisał: Jak dasz nagle bardzo głośno , mogły paść Przystaw ucho do głośnika wysokotonowego , słyszysz coś ? Faktycznie z obu wysokotonowych nie ma żadnego dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 Może wystarczy wymienić kondensatory . Tak , czy siak - serwis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalRc Napisano 25 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 20 minut temu, maciek72 napisał: Może wystarczy wymienić kondensatory . Tak , czy siak - serwis Wyciągnąłem je z obudowy - czyżby to spalona cewka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2022 Szukaj może używane na wymianę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Ale chwile. Mi to nie wygląda na uszkodzenie tylko że włączyliście któryś z trybów surround. Tych Yamahowych DSP. Brak góry i echo w obu kolumnach? Czy aby na pewno jest tryb stereo bez aktywnych DSP? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts