Wodz76 Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 Witam amplituner Onkyo 6100, brak możliwości odsłuchu klipsch r800f i Kef q950 dlatego muszę polegać na opiniach ,testach i osób które, się znają lub słyszały jak to gra.Głośniki będą używane do kina domowego i muzyki na dalszym etapie będzie rozbudowa, zależy mi na dobrych wysokich tonach czystej górze scenie i przestrzenności nie wiem czy dobrze to opisuje co lepiej zagra klipsch czy Kef , jeśli chodzi o niskie tony to nie wiem czy się na nich skupiać przy wyborze jak i tak będzie subwoofer co polecacie pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Jak Klipsch to tylko RP Więc R800F odpadają. RP 280. 8000. KEF to fajne kolumny ale tu nie masz tak jasne góry jaką oczekujesz po Twoim wpisie. Może Monitor Audio Bronze 500? Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Dokładnie tak jak pisze Piotr Jakie duże masz pomieszczenie ? Jeśli używki to RP260/RP6000 lub lak pomieszczenie jest większe RP280/8000 , Monitor Audio Bronze też będą bardzo fajnym rozwiązaniem KEFy też raczej bym odpuścił patrząc na Twoje założenia, a Klipscha R800F też bym odpuścił zwłaszcza, że cenowo na rynku wtórnym wcale dużo nie ustępuje serii RP260/280. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 Na rynku wtórnym to jedna sprawa ale ostatnio widziałem że nowe R800F był droższe niż wyprzedawane tez nowe RP 6000. A pewnie jak bym posłuchał to i 8000. To nie jest zdrowe. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 Ja się zastanawiam skąd się biorą takie ceny na rynku wtórnym, przecież nawet po samym wykonaniu kolumny widać, która jest więcej warta, nie mówiąc już o brzmieniu. Ogólnie rynek audio wariuje jak szalony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2023 Dnia 24.01.2023 o 08:39, Michał Gałązka napisał: Ja się zastanawiam skąd się biorą takie ceny na rynku wtórnym, przecież nawet po samym wykonaniu kolumny widać, która jest więcej warta, nie mówiąc już o brzmieniu. Ogólnie rynek audio wariuje jak szalony Facet patrz po ile jest nowy i wystawia trochę taniej. Nowych rośnie używanych też. A ten co się zna to wie czy model był popularny czy nie. I takiego Klipsch Synergy nie wystawisz drogo bo tego jak nie ma teraz to zaraz będzie wysyp. Ja tego sprzedawałem paletami. Ale jak zobaczysz Palladium to co innego. Albo tańsze Icon. Ale te WF: Będa droższe bo mało spotykane byl na rynku. A jeszcze kolejna sprawa co robi na rynku wtórnym konkurencja z tamtych lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 25 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2023 Tzn wiem mniej więcej o co chodzi, ale wiesz, idąc tym tropem np seria RP powinna być dużo droższa, a nie, że czasem można kupić taniej odpowiednik serii R w wersji RP gdzie patrząc wizualnie po kolumnie tak być nie powinno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2023 No i tu masz rację. To co powinno być a co jest..... No Putinflacja, Tusk, Covid zalezy które Newsy śledzisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts