kriskp Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem wzmacniacza mcintosh ma5300 gra obecnie z kolumnami B&W 620 jako źródło używam przez wbudowanego daca w macu przez cox CD Sony 557ESD jakie drugie źródło używam streamer lucardo rónież po cox ze zmacniacza Pokój około 20-30m2 jest to salon połączony z kuchnnią - prostokąt kolumny stoją na krótszym odcinku często słucham z bliskiej odległości ale również z kuchni Słucham wszystkiego. Rock, jazz wokalny, trochę popu. Zależy od nastroju -) chciałem zmienić kolumny. Używane w granicy 10 tys. zł. zastanawiam się jednak czy iść w kierunku podłogowych czy raczej monitory? moje wstępne typy: monitor audio gold 200 5g focal miniutopia coś z kefa? proac D2 focal electra 1008be2 tannoy starling co polecacie? kto ma ten model mcintosa i coś może mi polecić? dzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Trzeba będzie posłuchać. Przy takim pomieszczeniu to podłogówki Revel Concerta 2 F35, może uda Ci się szarpnąć na F206, JBL HDI 3800, 3600. Monitory to takie z większych JBL 4312G, L100 Classic tu cena spora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriskp Napisano 1 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 wglądowo jbl l100 classic rządzi- jestem ciekaw jak gra 🙂 i czy używki da radę kupić.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Dnia 1.02.2023 o 15:23, kriskp napisał: wglądowo jbl l100 classic rządzi- jestem ciekaw jak gra 🙂 i czy używki da radę kupić.... Tu można poczytać jak gra "Konkluzja - Remake wart Oscara. JBL L100 Classic to znakomity monitor. Murowany kandydat do nagrody roku.": https://hi-fi.com.pl/testy/kolumny/4651-jbl-l100-classic.html i JW300PW-8: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts