Piotr Wojakowski Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Witam Wybaczcie jeśli nie zamieszczam posta w dobrym miejscu, tutaj wydawało mi się najlepiej Posiadam telewizor marki LG, dokładnie jest to model: 50UP81003LR Patrzyłem na specyfikację na stronie producenta https://www.lg.com/pl/telewizory/lg-50up81003lr ze specyfikacji: "Jednoczesne wysyłanie dźwięku na dwa wyjścia Tak" "SPDIF (Optyczne cyfrowe wyjście audio) Tak (Tył)" Problem jest tego typu że jeśli ustawię na telewizorze bezpośrednie wyjście na słuchawki poprzez bluetooth, to automatycznie głos z samego telewizora się wycisza ale jest możliwość ustawienia wysyłania dźwięku jednocześnie na głośniki samego tv + głośniki na wyjściu optycznym załączyłem zdjęcia menu telewizora, gdzie ustawia się wyjście na kilka źródeł jednocześnie dlatego pomyślałem żeby kupić takie urządzenie: https://www.euro.com.pl/transmisja-audio-wideo-wifi/ugreen-cm150.bhtml Problem jest jednak w tym że ten wtyk jakby nie pasował do wejścia... jest jakoś zaślepione, przynajmniej to tak wygląda... wolę dopisać, że samo zakupione urządzenie działa bezproblemowo, tzn łączy się z bezprzewodowymi słuchawkami, bo jest na nie nadawany dźwięk: connect / disconnect Bardzo proszę o pomoc i wskazówki Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 A nie jest to mini toslink przypadkiem ? https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kable-telewizyjne-i-audio/przewody-audio-video/adap-odt-soc-3-5mm-opt?gclid=CjwKCAjwq-WgBhBMEiwAzKSH6NdYR-AM-DK8L044G3LSl0QBQFUaudB5paT7FXcfX663nOJAz78r4RoCVo8QAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wojakowski Napisano 22 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Dnia 21.03.2023 o 17:33, mkk napisał: A nie jest to mini toslink przypadkiem ? nie jednak udało mi się go podłączyć w końcu ale i tak nie działa, dziwne... jak tej zaślepki już teraz nie ma, to widać czerwone światełko przy odhaczaniu tej zaślepki raczej nic nie uszkodziłem, bo robiłam to delikatnie, ale nigdy nic nie wiadomo w każdym bądź razie dźwięku dalej nie ma mimo odpowiednich ustawień tzn: głośniki telewizora plus głośniki na wyjściu optycznym... tj dokładnie wg zdjęcia menu z telewizora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 A do czego podłączasz ten optyk? Tam wybrałeś odpowiednie wejscie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wojakowski Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 telewizor ma wyjście optyczne: SPDIF (Optyczne cyfrowe wyjście audio) zrobiłem zdjęcie (czwarte z kolei w głównym poście) - na tym zdjęciu jeszcze jest zaślepka a podłączam urządzenie tak jak pisałem wyżej: https://www.euro.com.pl/transmisja-audio-wideo-wifi/ugreen-cm150.bhtml bo na logikę wziąłem tak: że dla tv nie jest istotne co to za urządzenie, czy to głośnik czy nadajnik bluetooth ważne że sygnał idzie z telewizora na dane urządzenie no i samo urządzenie działa poprawnie, bo łączy się ze słuchawkami, słyszę w słuchawkach: connect / disconnect Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Ustawienia w TV, na optyczne trzeba dać PCM 2ch. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Tak to wyjscie. Ja pytam gdzie podłączyłeś optyka z drugiej strony. Do czego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wojakowski Napisano 27 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Dnia 23.03.2023 o 11:48, mkk napisał: Ustawienia w TV, na optyczne trzeba dać PCM 2ch. dziękuję, podziałało Dnia 24.03.2023 o 08:41, Piotr Sonido napisał: Ja pytam gdzie podłączyłeś optyka z drugiej strony. Do czego? https://www.euro.com.pl/transmisja-audio-wideo-wifi/ugreen-cm150.bhtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 Ok. Teraz łapie. Bylo to dla mnie nie jasne od początku. Teraz jest dobrze? Masz dzwiek jak chciałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wojakowski Napisano 28 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ok. Teraz łapie. Bylo to dla mnie nie jasne od początku. Teraz jest dobrze? Masz dzwiek jak chciałeś? Tak Wszystko jest ok Zaślepkę odślepiłem Zmieniłem ustawienia wg porad I hula super 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts