Paweł Hnatyk Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Dzień dobry Chciałbym zainwestować w moje pierwsze kino domowe, mój budżet to 2k-3k pln. Na początku miał być tylko soundbar ale im więcej czytam tym mniej wiem. Teraz skłaniam się ku jakiemuś używanemu zestawowi. Tylne głośniki na pewno będą podwieszone, przednie raczej też podwieszone niż stojące. Jaki sprzęt możecie polecić i czy takie powieszenie ma sens? Załączam plan i zdjęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Masz za mały budżet na jakie kolwiek zabawy z kinem. Chyba że coś w stylu Denon S 660 + Cantom Movie. Tak takie małe satelity możesz podwiesić. nie będzie to rozwiązanie idealne. No ale. Oczyszczacz przesuniesz i tam dasz suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 (edytowany) Dużo opcji! Drobne satelity z subwooferem (Tannoy, Canton, Cambridge Audio robią) + jakiś amplituner byle miał ARC. Osobiście kupiłem za 900zł Denona AVR-2213 i wystarczą w zupełności te funkcje. Ogarniesz na bank. Sprzęt musi jednak być używany. Jedyne nowe to będą zestawy Yamaha/Onkyo, ew. taka kombinacja ampli Onkyo + JAMO (bo te marki są w koncernie) czasem oferowana ok. 4 tys. jednak bez subwoofera będzie brakować. Inna sprawa, że decydując się na razie na amplituner + kolumny tylko stereo (albo lewy prawy centralny), możesz kiedyś później rozbudować a już cieszyć się dźwiękiem, wprawdzie bez surround lub subwoofera, jednak lepszej klasy. PS. aaaaale na suficie to nie montujemy lewego i prawego. Trzeba jakoś ogarnąć na ścianie czy coś, na wysokości uszu Edytowano 17 kwietnia 2023 przez Gumowe Ucho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts