Adam198281 Napisano 15 kwietnia 2023 Napisano 15 kwietnia 2023 Cześć, aktualnie posiadam zestaw 5.1 amplituner obsługuje dolby atmos, więc chcę podłączyć w suficie głośniki efektowe. Sufit podwieszany (mało miejsca do stropu) po wycięciu otworów prawdopodobnie będzie ok. 8cm, więc muszę się ograniczyć do slimów, dodatkowo nie mam zamontowanych puszek pod głośniki (skrzyń w suficie) jedyne co mam to przewody głośnikowe gdzieś w podwieszeniu. Zastanawiam się czy biorąc pod uwagę to że nie mam obudów powinienem patrzeć pod kątem głośników z obudową jak np. Elipson IC8 ultra slim, KLIPSCH SLM-3400-C, Monitor Audio CSS230 czy jednak otwartych jak Polk Audio V60 Slim, Polk Audio RC80i gdzie mam regulację głośnika wysokotonowego. Rozważam w przypadku otwartych konstrukcji montaż jakiegoś wygłuszenia na około głośnika, otwór na głośnik jakieś możliwości daje. Co moglibyście polecić ? Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 17 kwietnia 2023 Napisano 17 kwietnia 2023 Weź zamknięte i masz problem z glowy. Tam jest mało miejsca na izolacje i po to są właśnie takie instalacyjne. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 17 kwietnia 2023 Napisano 17 kwietnia 2023 A nie lepiej jakąś drobną satelitę wystającą np. Cambridge Audio Minx czy coś tego pokroju przywierconą tak jak montaż do ściany? 1 Odpisz, cytując
Adam198281 Napisano 17 kwietnia 2023 Autor Napisano 17 kwietnia 2023 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Weź zamknięte i masz problem z glowy. Tam jest mało miejsca na izolacje i po to są właśnie takie instalacyjne. Ale wtedy rezygnuje z możliwości skierowania głośnika wysokotonowego w stronę słuchacza, czy to nie będzie problem ? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 17 kwietnia 2023 Napisano 17 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Adam198281 napisał: Ale wtedy rezygnuje z możliwości skierowania głośnika wysokotonowego w stronę słuchacza, czy to nie będzie problem ? dużo jest montażowych opcji żeby właśnie skierować. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia 2023 Napisano 18 kwietnia 2023 14 godzin temu, Adam198281 napisał: Ale wtedy rezygnuje z możliwości skierowania głośnika wysokotonowego w stronę słuchacza, czy to nie będzie problem ? nie. to nie będzie problem. nie wszystkie kolumny nawet w stereo podłogowe są skierowane idealnie na słuchacza. Bez obaw Odpisz, cytując
Adam198281 Napisano 20 kwietnia 2023 Autor Napisano 20 kwietnia 2023 Dnia 17.04.2023 o 18:24, Gumowe Ucho napisał: dużo jest montażowych opcji żeby właśnie skierować. Czy w takim razie mógłbyś mi polecić coś fajnie grającego zamkniętego w wersji nie grubszej niż 8cm z możliwością skierowania na słuchacza ? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 20 kwietnia 2023 Napisano 20 kwietnia 2023 19 minut temu, Adam198281 napisał: Czy w takim razie mógłbyś mi polecić coś fajnie grającego zamkniętego w wersji nie grubszej niż 8cm z możliwością skierowania na słuchacza ? Nie jestem pewien ale chyba zestawy do ścian Cambridge Audio Minx Min (12 lub 22) są regulowane. Minx uwielbiam a jako Atmos są bardziej niż wystarczające wg wielu forów. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts