Adam198281 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Cześć, aktualnie posiadam zestaw 5.1 amplituner obsługuje dolby atmos, więc chcę podłączyć w suficie głośniki efektowe. Sufit podwieszany (mało miejsca do stropu) po wycięciu otworów prawdopodobnie będzie ok. 8cm, więc muszę się ograniczyć do slimów, dodatkowo nie mam zamontowanych puszek pod głośniki (skrzyń w suficie) jedyne co mam to przewody głośnikowe gdzieś w podwieszeniu. Zastanawiam się czy biorąc pod uwagę to że nie mam obudów powinienem patrzeć pod kątem głośników z obudową jak np. Elipson IC8 ultra slim, KLIPSCH SLM-3400-C, Monitor Audio CSS230 czy jednak otwartych jak Polk Audio V60 Slim, Polk Audio RC80i gdzie mam regulację głośnika wysokotonowego. Rozważam w przypadku otwartych konstrukcji montaż jakiegoś wygłuszenia na około głośnika, otwór na głośnik jakieś możliwości daje. Co moglibyście polecić ? Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Weź zamknięte i masz problem z glowy. Tam jest mało miejsca na izolacje i po to są właśnie takie instalacyjne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 A nie lepiej jakąś drobną satelitę wystającą np. Cambridge Audio Minx czy coś tego pokroju przywierconą tak jak montaż do ściany? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam198281 Napisano 17 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Weź zamknięte i masz problem z glowy. Tam jest mało miejsca na izolacje i po to są właśnie takie instalacyjne. Ale wtedy rezygnuje z możliwości skierowania głośnika wysokotonowego w stronę słuchacza, czy to nie będzie problem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 1 godzinę temu, Adam198281 napisał: Ale wtedy rezygnuje z możliwości skierowania głośnika wysokotonowego w stronę słuchacza, czy to nie będzie problem ? dużo jest montażowych opcji żeby właśnie skierować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 14 godzin temu, Adam198281 napisał: Ale wtedy rezygnuje z możliwości skierowania głośnika wysokotonowego w stronę słuchacza, czy to nie będzie problem ? nie. to nie będzie problem. nie wszystkie kolumny nawet w stereo podłogowe są skierowane idealnie na słuchacza. Bez obaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam198281 Napisano 20 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 Dnia 17.04.2023 o 18:24, Gumowe Ucho napisał: dużo jest montażowych opcji żeby właśnie skierować. Czy w takim razie mógłbyś mi polecić coś fajnie grającego zamkniętego w wersji nie grubszej niż 8cm z możliwością skierowania na słuchacza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 20 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2023 19 minut temu, Adam198281 napisał: Czy w takim razie mógłbyś mi polecić coś fajnie grającego zamkniętego w wersji nie grubszej niż 8cm z możliwością skierowania na słuchacza ? Nie jestem pewien ale chyba zestawy do ścian Cambridge Audio Minx Min (12 lub 22) są regulowane. Minx uwielbiam a jako Atmos są bardziej niż wystarczające wg wielu forów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts