Skocz do zawartości

Tagi WAV i mały problem

Recommended Posts

Witam, mam nieco płyt na Dysku wszystko jest zgrane w formacie WAV, używam i do zgrywania i do odtwarzania progrmau windows media player, w windows 11 z dopiskiem Legacy ( co kolwiek to znaczy ) W odtwarzaczu mam fajnie wszystko poukładane, okładki płyt, tytuły itd, kupiłem smartfon Samsung Galaxy S21 Ultra 5G z pamięcią 512 GB aby można było trochę tego mieć w kieszeni, po wrzuceniu muzyki na smartfon niestety nie ma informacji o utworach, wszystko jest jako nieznany album, nieznany wykonawca, robi się bałagan,

jakieś pomysły aby to ogarnąć ? jak najepiej dodać tagi tak aby smartfon to ogarniał ? Z tego co czytam to najoptymalniej przekonwerterować muzykę do formatu FLAC i dodac tagi ręcznie bo wav z tagami coś słabo działa, ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać.

Trafiłem an to forum dzięki tematowi gdzie już zadano pytanie z konwersją WAV na Flac ale skupiono się tam na słyszeniu różnicy między WAV  a Flac 🙈

Czym konwersja wav->flac i jakie ustawienia? - Audiofile dyskutują - Forum Audio.com.pl