Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Gdzieś w necie (już tego nie znajdę chyba) widziałem fajne wnętrze, gdzie na takim wysokim regale za kanapą gość przyczepił i wycelował w dół Cambridge Audio Minx, które uwielbiam jako surroundziki (super kompromis jeśli chodzi o miejsce).

Zacząłem kombinować, że bez kucia dałoby radę je wycelować tak dosłownie tuż nad głowami słuchaczy... i tu problem w postaci standardów Dolby, które każą, żeby sufitowe głośniki były wysunięte przed słuchacza. Regału/półki nie mam, jednak byłaby dobrym zamaskowaniem.

Jak wielkim byłoby to problemem? Audyssey coś zdziała magicznego? Dalej lepiej niż odbijanki od sufitów :D

Napisano

nie rozumiem gdzie jest problem.

9 godzin temu, Gumowe Ucho napisał:

Zacząłem kombinować, że bez kucia dałoby radę je wycelować tak dosłownie tuż nad głowami słuchaczy... i tu problem w postaci standardów Dolby, które każą, żeby sufitowe głośniki były wysunięte przed słuchacza. Regału/półki nie mam, jednak byłaby dobrym zamaskowaniem.

No to możesz wycelować czy nie możesz?

W sensie jak dołozysz ten regał to wtedy na nim dasz te kolumny tak?

Surroundy masz dobrze ustawione?

Moim zdanie mi tak warto wówczas.

Napisano
33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

nie rozumiem gdzie jest problem.

No to możesz wycelować czy nie możesz?

W sensie jak dołozysz ten regał to wtedy na nim dasz te kolumny tak?

Surroundy masz dobrze ustawione?

Moim zdanie mi tak warto wówczas.

Surroundy dobrze - po Dolby'emu praktycznie.

Wycelować mogę, jednak jak będzie głośnik "zwisał" to nie dosięgnie tak daleko naprzód, jak jest na diagramach Dolby, jakby nad kolanami słuchaczy skierowany w nich pod kątem. byłoby raczej ok 90 stopni z tego co rozumiem i jak głębokie są regały ;)