Skocz do zawartości

TV 120/144 Hz ampli 120 Hz ale eARC w TV na oddzielnym hdmi i tylko w 60 Hz

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich
Jak w tytule mam pytanie do osób które mają podobną konfigurację lub wiedzą czy jest możliwość
podłączenia kompa z kartą graf. z portem HDMI 2.1 120 Hz do amplitunera 120 Hz i TV 120/144 Hz,
z tym, że z oddzielnym portem HDMI EARc 60 Hz ( TV nie ma portu 120/140 HZ z EARc tylko oddzielnie w 60 Hz ).

Wiem, że można tak podłączyć jak w TV jest port 2.1 120Hz z eARC Karta graf. do ampli i z ampli wyjście na port tv z hdmi 2.1 z earc, ale co jak jest port eARC tylko oddzielny w 60 Hz ? Będzie to działać w ogóle w 120Hz w PC i bez opóźnień ?

Noszę się z zamiarem zakupu tych rzeczy ( nowy amp 120HZ w/w TV TCL model C84 i nowy komp ), ale czy da się
zrobić 120 Hz w tej konfiguracji i dźwięk Atmos bez zakłoceń czy opóźnień i jeszcze jedno czy będzie
możliwość sterowania głośnością z windowsa np. przez klawiaturę multimedialną czy tak jak teraz mam, że nie
mogę sterować głośnością przy DTS lub Dolby Digital w passthrough za pomocą klawy a tylko pilotem od ampli.
Z góry dzięki za odpowiedź