pacio94 Napisano 28 marca 2009 Udostępnij Napisano 28 marca 2009 WitamPosiadam wzmacniacz słuchawkowy Pro-Ject Head Box II i chciałbym go ulepszyć, nie wiem czy jest to wogóle mozliwe. Nie jestem elektronikiem, więc skomplikowane zmiany nie wchodzą w grę. Myślałem o zmianie zasilacza, ale może są jakieś łątwe i przynoszące efekty upgradey.Czekam na odpowiedzi i zapraszam do dyskusji na temat wzmacniaczy słuchawkowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 29 marca 2009 Udostępnij Napisano 29 marca 2009 Konstrukcje Pro-Jecta są z regóły dopracowaneNa twoim miejscu nie ruszałbym tego - zwłaszcza jeśli nie jesteś elektronikiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2009 Dzięki za odpowiedź, nie chodziło mi o bezsensowne rozbrajanie sprzętu, a raczej byłem ciekawy czy nie ma jakiś prostych przeróbek poprawiających dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 4 lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 lipca 2009 Najlepsza przerobka bedzie sprzedanie tego i kupienie czegos lepszego xD Ja mysle o ASL mk3 ale chyba nie ma dystrybutora w pl a w ciemno brac nie chce;/ Poszukaj o OTLach boomarka jesli masz wysokoohmowe sluchawki. poczytaj o Moonlightcie. Forumie608, Linnarcie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2009 Lepiej bedzie chyba kupic nowy wzmacniacz , niekiedy można trafic i kupic SOHE 2 .W niej można pobawic sie wymianą lamp a tym samym wpływac troche na dzwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAIN PL Napisano 14 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2009 Pacio - warto wymienić kondensatory na lepszej firmy np. Blackgate, a w układzie zasilacza wymienić na wyższe pojemności. Różnica powinna być znaczna. Tyle na początek. Jakbyś podesłał schemat to możnaby dalej kombinować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2009 Kondy bym mógł wymienić tylko, że nie ma za bardzo miejsca na większe w sekcji zasilacza. Tak wogóle to chyba mi przeszła chęć na dłubanie w takim sprzęcie. Pewnie przyjdzie taki czas, że zajmę się jakimś DIY, ale póki co niech gra jakie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts