Piotr Sonido Napisano 25 lipca 2023 Napisano 25 lipca 2023 21 godzin temu, Tomasz S. napisał: Zlecałem. Szafki RTV na rynku albo mi nie pasowały albo były za drogie. Dąb wycięliśmy z Tatą u niego w lesie, w tartaku zrobili z niego deski a stolarz wysuszył, obrobił i zrobił takie blaty. Lokalny spawacz pospawał te profile i pomalował proszkowo. W sumie tylko wymyśliłem jak ma wyglądać, dostarczyłem drewno do specjalistów i złożyłem. Oryginalnie miało wyjść coś jak na grafice poniżej ale najpierw zamówiłem 2 blaty w dokładnie takim samym rozmiarze ( te na dole ma niższy węższy ) więc profile musiałem już inaczej rozrysować. Potem pomyślałem,że górny blat będzie wystawał wyżej ponad profil ale nie założyłem ,że obrobiony blat będzie o tyle niższy niż były deski ( 3,8 a wyszło 3 cm ). I tak w sumie jestem zadowolony z efektu finalnego Podoba mi się. Na prawdę. Do kompeltu robiłeś poźniej ten stolik kawowy? 10 godzin temu, amatordźwięku napisał: Nie chcę kupować na oko , poprostu próbuje zawęzić swoje kryteria wyszukiwania , gdy będę pewny co chce odsłuchać , to napewno na te odsłuchy pojadę , ciekawią mnie także kolumny Taga Harmony , kef , nie tylko wharfedale... No to do odsłuchu na pewno powinny trafić na listę. Co je wyróżnia już wiesz. Czy będa dla Ciebie? No to zobaczymy. 1 Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 25 lipca 2023 Napisano 25 lipca 2023 27 minut temu, Piotr Sonido napisał: Podoba mi się. Na prawdę. Do kompeltu robiłeś poźniej ten stolik kawowy? Dzięki ! Miło to czytać Stolik kawowy i stół w kuchni jest zrobiony dokładnie tak samo ( takie same profile i blaty ). Jeszcze mam w planach regał. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 25 lipca 2023 Napisano 25 lipca 2023 Bardzo dobry pomysł! I świetne wykonanie. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts