Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

Poszukuję amplitunera z drugą strefą. Chodzi o pełną funkcjonalność drugiej strefy czyli niezależne źródło dźwięku oraz niezależna głośność. Konkretnie amplituner ma stać w salonie (pierwsza strefa) natomiast na tarasie chcę mieć dodatkowe głośniki (drugą strefą). Chciałbym żeby np. W salonie słuchać dźwięku z tv natomiast na tarasie muzyki ze smartfona połączonego bluetoothem. Bardzo proszę o podanie przykładowych modeli ponieważ ciężko jest znaleźć powyższe informacje w opisach poszczególnych modeli. Tzn. Np. Jest strefa B, ale nie ma informacji czy jest ona niezależna (osobne źródło dźwięku oraz głośność).

Z góry dziękuję za pomoc 

Napisano

Wzmacniacz nie ale tak działa amplituner.

Amplituner kinowy ma taką funkcjonalność. W zasadzie każdy obsługa i wyjsciem głośnikowym Zone 2.

Z tym że jesli amplituner będzie w salonie a Ty na tarasie to nie licz na sterowanie i puszczanie po BT czegoś. To będzie na pewno za daleko.

Telefon i amplituner musza yć w tej samej sieci wówczas jesteś w stanie nim sterować. Dla BT będzie to za daleko.

Miałem tak i sterowanie Spotify działało. Uzywałem.