adaamm Napisano 4 września 2023 Autor Napisano 4 września 2023 1 godzinę temu, adaamm napisał: Zestaw stereo Na wstępie chciałbym się z wszystkimi przywitać, także witam wszystkich forumowiczów! Poszukuję wzmacniacza stereo + odtwarzacza CD + tuner radiowy. Sprzęt używany, budżet 1000zl do 1500 max. Posiadam już monitory Monitor Audio BX2 i mają one stać w rogach pokoju, jeszcze nie wiem czy na pułkach/biurku czy na standach (standy posiadam), nie chce ich wymieniać na inne także one mają grać z zestawem. Pokój 11m2 ale może być zmieniany za jakiś czas na pokój 22m2. Zestaw chciałbym połączyć z TV, laptopem, konsola PS3 i PS4, słuchawki a za jakiś czas myślałem o dokupieniu gramofonu. Przeznaczenie to: muzyka 50% (różna od hip hopu, przez trance do disco polo z zaznaczeniem że najczęściej hip hop pl) / PS3 i PS4 30% / film, laptop, tv, radio 20%. Chciałbym zestaw jednej marki żeby to spójnie wyglądało, osobne klocki. Może być to sprzęt z dzisiejszych czasów lub sprzęt mający 10-15 lat pod warunkiem że podłącze wyżej wymienione źródła Myślałem o Denon pma520ae, Marantz pm5004/pm5005, Cambridge audio azur, Rotel ra. Co byście doradzili, może jakieś inne propozycje, nie potrzebuje mocnego sprzętu ze względu na pomieszczenie. Dziękuję i pozdrawiam:) Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 Denon ale starsza linia. PMA 560 / 860 w to celuj. Odpisz, cytując
stach_s Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 @adaamm nie wiem czy 20 letni też jeszcze może być, ale mam na zbyciu fajnego Harmana HK 650. W pełni sprawny, z pilotem. Cedeka Harmana dokupisz na portalach za kwotę 300-500 zł. Niech bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą, bo ja nie mam pojęcia czy Harman to dobry partner dla Monitor Audio... Odpisz, cytując
stach_s Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 Taki sam jak ten poniżej, tyle że mój może być za 200 zł mniej https://www.olx.pl/d/oferta/harman-kardon-hk650-mniejszy-brat-hk690-CID99-IDSMcq3.html Odpisz, cytując
stach_s Napisano 6 września 2023 Napisano 6 września 2023 @Piotr Sonido jak widzisz połączenie Harmana z MA??? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 września 2023 Napisano 7 września 2023 Moim zdaniem to dobry trop. Ale jestem trochę zniesmaczony ceną. Powiem szczerze. Ile to było? 7 ? lat temu kupiłem HK680 za 900zł. Tam w opisie jest sprytnie ujęte mniejszy brat 690. Ale 690 to był top. Jestem za ale za racjonalną cenę. Połączenie z MA jak najbardziej zgodne. Odpisz, cytując
stach_s Napisano 7 września 2023 Napisano 7 września 2023 Piotrze, 10 lat temu kupowałem Denona 980r za 350 zł, a dziś??? Odpisz, cytując
Recommended Posts