Seban_T Napisano 30 października 2023 Udostępnij Napisano 30 października 2023 Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc. jestem posiadaczem telewizora Panasonic TX-49CX750E. Zakupiłem amplituner ONKYO TX-NR696. Po podłączeniu wszystkiego razem, niestety mam tylko dźwięk. Obrazu brak. Brak możliwości przeprowadzenia pierwszych ustawień. Amplituner "woła" o podłączenie telewizora. Telewizor z amplitunerem został podłączony za pomocą kabla HDMI 2.0 HIGH SPEED 4K FULL HD. W telewizorze wykorzystałem gniazdo HDMI ARC. Wprowadziłem wszystkie (tak mi się wydaje) wymagane ustawienia i niestety nic. Nawet po zmianie niektórych ustawień nic się nie zmieniło. Proszę o jakąś odpowiedź. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2023 Udostępnij Napisano 31 października 2023 Czy amplituner kupiony używany? Zrób jego reset. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seban_T Napisano 31 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2023 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Czy amplituner kupiony używany? Zrób jego reset. Reset zrobiłem i nic Amplituner nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Spróbuj na chwilę. Podłączyć do innego gniazda niż ARC Uzyć innego kabla Nie wydaje mi się aby to był problem z niezgodnością HDCP Czy podłączałeś HDMI przy włączonych urządzeniach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seban_T Napisano 10 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Zmieniłem kabel na inny, przeleciałem po wszystkich HDMI (3 gniazda) i niestety nic. Wszystkie podłączenia robiłem za każdym razem na wyłączonych urządzeniach z sieci Obrazu jak nie było tak nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 No to serwis w takim razie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seban_T Napisano 10 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Jeszcze sprawdzę w przyszłym tygodniu na innym telewizorze. Panasonic mi odpisał że urządzenia mogą być niekompatybilne Jeżeli to prawda to moim zdaniem jakaś porażka, żeby takie firmy ze sobą nie współgrały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts