rafal700 Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 (edytowany) Dzień dobry Dostałem w spadku taki oto zestaw: DENON AVR-X520BT plus głośniki eltax exposure hcp 5.0 Zastanawiam się co teraz zrobić bo myślałem nad tym aby: 1) sprzedać całość i kupić jakiś zestaw do ok 2000 zł stereo + 2 głośniki Problem w/w rozwiązania jest taki, że oglądam i słucham dużo muzyki na youtube. Wtedy wzmacniacz musiałby mieć wejście optyczne. Najlepiej pasowałyby mi małe kolumny monitory plus stojaki. Z muzyki które słucham, to stare polskie przeboje, house, lata 80,90. Nie zależy mi na imprezie. Spokojna muzyka czasami trochę głośniej. 2) zostawić amplituner, kupić jakieś głośniki. tylko jakie? Teraz mam problem bo mam tv 55oled 854 philips i do tego soundbar i tuner upc Tuner upc mam do hdmi 1 tv, soundbar do hdmi 2 tv. Czy jeśli podłączę amplituner do hdmi 3 tv to rozumiem, że będzie dźwięk za pośrednictwem arc? Wymiary pokoju 20m2, jak widać kolumny podłogowe by weszły ale mam małą odległość między nimi, tylne głośniki musiały by był przy głowie. Zależy mi na jakości dźwięku, żadna duża moc tylko czystość klarowność, dobry wokal, basu trochę. Mam też stary odtwarzacz cd który by też był podłączony i chciałbym kupić gramofon. Znalazłem taki zestaw: Yamaha R-S202D, Indiana Line Nota 550 X w cenie 2600zł. Edytowano 14 listopada 2023 przez rafal700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Sprzedaj i nie ma problemu. Kupiusz wzmacniacz SMSL z wejsciem optycznym i ELAC B6.2 I masz nowe i lepiej grajace w stereo. A na Youtube i tak w 99% nie masz dzwieku kinowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts