Sebastian Konopka Napisano 17 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2023 Jak nowe kolumny głośnikowe KEF Reference 5 META z najnowszej serii. W moim posiadaniu od kilku miesięcy, nie zdążyłem wybrać ostatecznie źródła i amplifikacji a muszę się z nimi rozstać z uwagi na zmianę miejsca zamieszkania oraz WAF (Wife acceptance Factor) O serii Reference META można by wiele opowiadać, jednak zainteresowani na pewno wiedzą z czym mamy do czynienia. Chętnie pomogę w doborze wzmacniacza bazując na doświadczeniu z czym moje Kefy już grały. Najnowszej generacji przetworniki Uni-Q są nowe wymagają wygrzania. Obecnie spakowane w fabryczne kartony, do odbioru w Olsztynie (warmoińsko-mazurskie) To flagowy model serii Reference, z którym porównują się wszystkie inne głośniki o wysokiej wydajności. Głośnik Reference 5 Meta, wyposażony w niezwykle sprawny układ przetworników Uni-Q® 12. generacji z MAT™, jest przykładem pasji do innowacji, która leży u podstaw filozofii projektowania firmy KEF. Specyfikacja Kolumna trójdrożna z bass reflex Układ przetworników Uni-Q: HF: 25 mm (1 cal) aluminiowa kopułka z MAT MF: 125 mm (5 cali) aluminiowy stożek Przetworniki basowe: LF: 4 x 165 mm (6,5 cala) aluminiowy stożek Zakres częstotliwości wolne pole (-6dB) Krótki port: 35Hz - 45kHz Długi port: 32Hz - 45kHz Zakres częstotliwości typowych dla basów w pomieszczeniu (-6dB) 25Hz Pasmo przenoszenia (±3dB) 40Hz - 35kHz Częstotliwość zwrotnicy 450 Hz, 2,1 kHz Wymagania dotyczące wzmacniacza 50 - 400W Czułość (2,83V/1m) 88dB Zniekształcenia harmoniczne 2 i 3 harmoniczna (90dB, 1m) 0.5% 40Hz - 100kHz 0.2% 200Hz - 2kHz 0,1% 2kHz - 20kHz Maksymalna moc wyjściowa (szczytowy poziom ciśnienia akustycznego w odległości 1m z szumem różowym) 116dB Impedancja 4 Ω (min. 3,2 Ω) Waga 60,2 kg Wymiary (wys. x szer. x gł.) (z kratką i zaciskiem) 1350 x 205 x 462 mm Wymiary (wys. x szer. x gł.) (z kratką, terminalem i cokołem) 1402 x 323 x 467 mm Cena za sztukę, sprzedaję wyłącznie w parze. Preferuję kontakt telefoniczny. 505920299 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts