FuckinNinja Napisano 3 stycznia 2024 Napisano 3 stycznia 2024 Dzień dobry, Forumowicze! Planuję zakupić sprzęt grający i mam na oku 2/3 zestawy używane: https://www.olx.pl/d/oferta/denon-kompletny-zestaw-stereo-CID99-IDXTLtb.html?reason=observed_ad + dokupienie gramofonu i okablowania https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-stereo-marantz-wzmacniacz-pm-6006-i-odtwarzacz-cd-6006-CID99-IDWM08f.html?isPreviewActive=0&reason=observed_ad&sliderIndex=0 + kolumny + gramofon + transmiter bluetooth + okablowanie i do Gdyni mam raczej bardzo daleko, co sprawiłoby znaczne przekroczenie budżetu. Rozważam tę opcję tylko jeśli to byłby bezkonkurencyjny zestaw. https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-stereo-harman-kardon-kolumny-jamo-CID99-IDXztg8.html + gramofon i okablowanie. Inną opcją jest składanie sprzętu nowego, za który cena z okablowaniem zamknie się w okolicach 3k. I tutaj jestem otwarty na sugestie i porady. Sprzęt grać będzie w salonie 20m2. Zależy mi głównie na niewygładzonym brzmieniu góry i środka. Dół powinien brzmieć miękko i nie wybijać się. Słucham głównie jazzu, rocka, bluesa i mocniejszego grania stonerowego i szeroko pojętego metalu i post-metalu. Z góry dzięki i udanego Nowego Roku! Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 stycznia 2024 Napisano 3 stycznia 2024 Witam. Każda z tych marek jest dobra. Pewnie też każdy, słuchając ich będzie miał inne zdanie, na temat dźwięku. Musiałbyś sprzęt sam przetestować, najlepiej u siebie. Ciężko dokładnie wskazać, co będzie spełniało twoje wymagania. Każdy z nas trochę inaczej słyszy. Sprawdź czy gdzieś nie ma np. używanego cxc, lub cxc v2, Audiolab cdt 6000. To są transporty. Do tego dobry wzmacniacz z przetwornikiem i już. No oczywiście kolumny też będą potrzebne 😁 Denon PMA 600 NE np. U mnie kosztuje 350 euro. Nowy Denon DCD 600 NE kosztuje 260 euro. Też nowe. Komplet za 610 euro. Zamknie się w tej sumie 2600? Tylko powtórzę, wszystko musisz sam przetestować, niestety. Sprawdź wszystkie sklepy, ich ofertę nowych, modeli demo i tego co ktoś oddał do sklepu przy zakupie nowego zestawu. Czasem możesz fajne rzeczy znaleźć. Tak bym chyba zrobił, będąc w takiej sytuacji. Może znajdzie się coś za kilka złotych więcej, ale bedziesz z tego zadowolony. Biorąc coś że sklepu przez internet masz prawo zwrócić, używane jak się nie spodoba nie odeślesz. Odpisz, cytując
FuckinNinja Napisano 3 stycznia 2024 Autor Napisano 3 stycznia 2024 Coś by się z tego znalazło, ale Cambrige za drogie nawet używki, a Denon w Polsce też droższy niż 610 eur. Na pewno będę chciał odsłuchać przed zakupem i na pierwszy ogień pójdzie ten modyfikowany zestaw Denona, bo wygląda najbardziej kusząco. Problem w tym, że do Krakowa też mam kawałek z zachodu i tak jeździć i odsłuchiwać po całej Polsce, to nie dam rady Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 stycznia 2024 Napisano 3 stycznia 2024 Droższe? Jak wspominałem, pozostaje ci sklepy przeglądać w poszukiwaniu okazji. Albo czekać aż coś bliżej domu się znajdzie, z drugiej ręki. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 stycznia 2024 Napisano 3 stycznia 2024 Ten zestaw Harmana mnie intryguje. DVD i Jamo do sprzedazy i robi się fajna cena. Pytanie tylko czy to tak stało że CD na wzmaku. To nie dobry znak. Odpisz, cytując
FuckinNinja Napisano 4 stycznia 2024 Autor Napisano 4 stycznia 2024 17 godzin temu, Artur Brol napisał: Droższe? Denon PMA 600 NE jest za 1940, Denon DCD 600 NE za 1430. Czyli razem koło 770 euro Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 stycznia 2024 Napisano 4 stycznia 2024 Nigdy tego nie zrozumiem, skąd te różnice. Czasem myślę że gdyby ktoś poszukał poza PL sprzetu , to czasem, razem z przesyłką zapłaciłby mniej. Poluj na wyprzedaże demo sorzetu albo na coś co ktoś w rozliczeniu zostawił. Odpisz, cytując
FuckinNinja Napisano 4 stycznia 2024 Autor Napisano 4 stycznia 2024 https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-stereo-onkyo-integra-taga-harmony-CID99-IDXSN1M.html?reason=observed_ad a co sądzicie o tym? Jaki odtwarzacz i gramofon by się nadały? Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Dnia 4.01.2024 o 13:43, Artur Brol napisał: Czasem myślę że gdyby ktoś poszukał poza PL sprzetu , to czasem, razem z przesyłką zapłaciłby mniej. A to ja Ci już odpowiem, że bardzo często wyjdzie taniej, a często wyjdzie dużo taniej niż kupując w PL OT taki z nas bogaty kraj, że na zachowanie trzeba robić zakupy bo taniej 😜 Odpisz, cytując
Recommended Posts