Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry miłym Panom.

Szukam człowieka, który ze swoją wiedzą i doświadczeniem jest w stanie poświęcić swój cenny czas i zastanowić się, czy takie karkołomne połączenie może zaistnieć.

Amplituner SA-EX140 pracuje razem z korektorem SH-GE70 i wszystko gra. Chciałabym jednak, żeby pracował z nimi zestaw Technics SC-CA1060 (tylko wzmacniacz) ze wskaźnikami wychyłowymi.

Jest to możliwe? Załączam poniżej zdjęcia wyjść z tych komponentów żeby było wiadomo o co chodzi.

Nie chodzi mi o żadne dodatkowe efekty audio, tylko o efekt wizualny.

Zdjęcia od góry: SC-CA1060 (przód, tył), SA-EX140, SH-GE70.

1060.jpg

1060 1.jpg

140.jpg

70.jpg

Napisano

Dawno dawno temu w odległej przeszłości kiedy jeszcze moc technicsa była ze mną miałem taki korektor wraz ze wzmakiem, cd i tunerem.

Wszystko pięknie podłączone przez korektor i te paseczki tak pięknie skakały. Sama radość, więc jeżeli chodzi tylko o  skakanie owych paseczków to spróbowałbym następującego podłączenia :

cd rec out - korektor tape playback. Dodatkowo od frontu korektora znajdują się po prawej stronie dwa przyciski jeden z nich tape i prawdopodobnie powinien być wciśnięty.

Napisano
9 godzin temu, ADAM7 napisał:

Dawno dawno temu w odległej przeszłości kiedy jeszcze moc technicsa była ze mną miałem taki korektor wraz ze wzmakiem, cd i tunerem.

Wszystko pięknie podłączone przez korektor i te paseczki tak pięknie skakały. Sama radość, więc jeżeli chodzi tylko o  skakanie owych paseczków to spróbowałbym następującego podłączenia :

cd rec out - korektor tape playback. Dodatkowo od frontu korektora znajdują się po prawej stronie dwa przyciski jeden z nich tape i prawdopodobnie powinien być wciśnięty.

Dziękuję pięknie kolego ale niestety nie pomogłeś ani trochę. Nie o to pytałam. Korektor chodzi. Słupki skaczą ale czy można poczarować żeby dodatkowo wskazówki hulały w drugim wzmacniaczu. Chcę połączyć dwa wzmacniacze a nie chcę eksperymentować bez jakiejkolwiek konsultacji z kimś, kto ma taką wiedzę.