Mateusz Skiba Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia Cześć, Mam wzmacniacz do kina domowego denona 2600h i niestety słabszy telewizor tcl 615p na którym zacina się wbudowany system że jest to uciążliwe w użytkowaniu. Mam zamiar kupić google chromecasta 4.0. Pytanie jest następujące czy jest możliwość podłączenia chromecasta bezpośrednio pod wzmacniacz a następnie puszczenie obrazu na TV ? Obecnie dźwięk leci przez kabel optyczny i z tym problemów nie ma ale telewizor jednoczeście wypuszcza dźwięk ze swoich głośników i wzmacniacz ze swoich. Jak wyciszę telewizor to dźwięk leci tylko z głośników ale na ekranie jest ikona o wyciszeniu telewizora a przy cichych scenach i ustawieniu głośności na 1 zakres słychać "echo". Telewizor ma jeszcze wejście hdmi arc. Korzystałem już w przeszłosci z jakiegoś 10 letniego lg w którym problemów z ustawieniami dźwięków nie było z nowszego samsunga i wszystko działało prawidłowo a tcl ma tak okrojone ustawienia dźwięku, że nie mogę sobie z tym poradzić. W załączonych zdjęciach to wszystkie ustawienia dźwięku do jakich mam dostęp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia Mam Google TV Chromecast 4K podłączony pod Denon 8500 . Działa bez problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts