wodzuu Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Witam serdecznie. Stałem się posiadaczem zestawu kina domowego 5.1 marki Sonos i chciałem to wszystko podłączyć do mojego MacBooka. Już na początku okazało się że łatwo nie będzie bo Sonos Playbar nie ma wejścia HDMI (tylko optyczne) a mój Mac ma tylko wyjście HDMI (i USB-C). Myślałem że będę sprytny, kupiłem "Audio extractor" z wejściem HDMI i z wyjściem optycznym, podłączyłem wszystko ładnie i... cisza. Teraz okazuje się że Sonos Playbar obsługuje formaty Stereo PCM, Dolby Digital i DTS S2 (i nic więcej!). A ja tu np. mam z różnych platform streamingowych Dolby Atmos, Dolby Digital Plus itp. Czy istnieje jakieś urządzenie które mógłbym podłączyć do HDMI (albo USB-C) w MacBooku które miałoby wyjście optyczne i które niezależnie od tego jaki format dźwięku do niego wejdzie zawsze zmieni go na DTS S2 albo Dolby Digital (nawet stereo)? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam, Maciej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selekta Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca Wyjście jack 3,5 mm w MacBooku jest również wyjściem optycznym, potrzebna jest jedynie przejściówka za dwa złote — chyba, że Apple teraz wytania na optycznym i go nie montuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts