KOZBI Napisano 2 lutego 2024 Napisano 2 lutego 2024 Witajcie, Jak w temacie, Kupiłem dwie pary kolumn do testów, KLIPSCH R-28F i DALI ZENSOR 7, dwa różne rozmiary i dwa różne brzmienia. oba zestawy głośników grają bardzo ładnie, ale brzmieniem skłaniam się jak na razie do DALI. pytania: 1. Dobrze ja to podpiąłem? Zobaczcie zdjęcie. ( Amplituner ONKYO TX-SR608 ) 2. Jakie kable doradzicie żeby podpiąć te KLIPSCH R-28F żeby pokazały coś więcej ? Bo w nich jest możliwość Bi-Wire (da to coś więcej) ? 3. Na razie mam to podpięte kablami które kiedyś kupiłem do kina domowego (jakieś 10 lat temu) , z tego co pamiętam to są dobre miedziane kable. dzięki z góry za odpowiedzi. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 Ważne żebyś podpiął plus kolumny z plusem wzmacniacza a minus z minusem. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 Dobrze podpięte . Biwire możesz się pobawić ale zmian spektakularnych nie wniesie . Zmień zworki na kawałki przewodu na początek . Pzdr Odpisz, cytując
KOZBI Napisano 3 lutego 2024 Autor Napisano 3 lutego 2024 @ Palmos , no wybacz ale tego nie musisz mi pisać. @ Dedal , myślisz że to może znacznie coś zmienić? Po lewej stronie wzmacniacza jak widać na zdjęciu jest ZONE 2 SPEAKERS , najpierw tam to podpiąłem ale nic nie grało, więc wpiąłem jako frontowe głośniki kina domowego. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 Strefę 2 pewnie się aktywuje w ustawieniach . Pzdr Odpisz, cytując
Recommended Posts