Jarosław Dylewski Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego (edytowany) Witam, Kupując mieszkanie odziedziczyłem zestaw kina domowego LG SH92TA-A. Chciałem go podpiąć do nowego telewizora ale mam tu niemałą zagadkę. Jedyne wyjście z centrali to konektor mini-DIM 9cio pinowy. Zakładam że wchodził do DVD a z DVD później do telewizora. Głośniki działają (w sensie buczą, jest sygnał) (podłączyłem konektor do dvd, z dvd puściłem 2 czincze-jack z AV3) ale za cholere nie wiem jak to ustrojstwo podłączyć. Chciałbym zupełnie wykluczyć to DVD (strasznie głośno chodzi) i dostosować sam sprzęt audio do "współczesności". Czy polecicie jakieś przjeściówki? Niedrogie adaptery, wzmacniacze? Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Czy może szkoda zachodu i wywalić to wszystko w pizdu? Rozważałem jeszcze opcje optycznego z DVD do TV ale to zostawia DVD. Wolałbym to zamienić na jakieś inne rozwiązanie. Edytowano 7 lutego przez Jarosław Dylewski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts