someonecs Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) Witam, Proszę o poradę. Posiadam zestaw głośników stx w tym frontowe f 360n, dotychczas miałem ten zestaw głośników podłączony do starego yamaha rx-v657. Postanowilem wymienić amplituner na denona x2800h i jestem bardzo zawiedziony ponieważ zestaw gra dużo gorzej - bardzo brakuje niskich tonów, mam wrażenie jakby były obcięte ale wg ustawien w amplitunerze frontowe glosniki otrzymują cały zakres bez obcięcia. Tak samo zabawa korektorem czy podbiciem basu nie daje efektu, sytuacja trochę się poprawia w trybie direct jednak bardzo dużo brakuje do niskich tonów od poprzedniego amplitunera. Proszę o poradę i pomoc Edytowano 13 marca przez someonecs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Wszystko stoi jak stało? Na Yamaha było ok? Czy go podbijałeś jakoś? Czy na Denonie zrobiłeś kalibrację? Czy masz resztę do kina? Sub? Jak ustawiłeś go? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
someonecs Napisano 14 marca Autor Udostępnij Napisano 14 marca Wszystko stoi bez zmian Zrobiłem kalibrację wykorzystując mikrofon dołączony do zestawu Mam sub, na niego niskie tony są wysyłane. Na yamaha nic nie podbijałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Fronty na Large? Dopytam, czy wcześniej jak miałeś yamahę, to wyłączałeś suba i fronty grały mocno, a teraz w tej konfiguracji grają "bez basu" ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.klemens@gm Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Możesz spróbować dać wszystkie poza frontami na small. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca zobacz jak Ci ustawił fronty. To będzie to pewnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts