Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich 

Mam problem z amplitunerem denon avr 3808. Nie działa mi wyjście hdmi na monitor. Przez to nie mam możliwości uruchomienia menu GUI. 
Czy ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników orientuje się czy zakres ustawień z poziomu ampka jest taki sam jak poziomu GUI? Bo mnie wydaje się okrojony. 
konkretnie chodzi mi o taki układ: 

Mam podłączony amplituner do komputera a konkretnie to do karty zewnętrznej creative x-fi. Za pomocą kabla optycznego. I kiedy robię test poszczególnych głośników z poziomu ustawień karty dźwiękowej,  to przednie działają prawidłowo, środkowy również. Tylne milczą. 
naotomiast jak robię test dźwięku 5.1 np uruchamiając film testowy na yt to tylne graja cicho i razem z odpowiadającymi im przednimi. 

nie mogę znaleźć nigdzie odpowiednich ustawień żeby to skonfigurować. Instrukcji po polsku nie ma a mój angielski leży i kwiczy 🫣

za naprawę hdmi w denonie (jedynie którzy chcą się tego podjąć) powiedzieli mi ok700zl czyli połowa aktualnej wartości ampka… trochę dużo jak dla mnie. Szczególnie ze obraz z kompa puszczam kablem hdmi do tv. A dźwięk optykiem do amplitunera. Wiec byłaby to naprawa dla samego GUI. Jeśli nie będzie wyboru to pewnie to naprawie. Ale może da się uniknąć… pomoże ktoś? 

• 1 month later...
Napisano
Dnia 25.03.2024 o 08:10, Piotr Sonido napisał:

O ile dobrze pamiętam to w tym modelu dało się dojść do wszystkiego z poziomu urządzenia.

Te serie spotykały się z wieloma komentarzami że ich kofiguracja jest tragiczna. Ale spokoj i cierpliwosc i sie uda.

Rzeczywiście, jest tak jak mowisz. Można wszystko ustawić z poziomu urządzenia.  Po ciężkiej batalii udało mi się skonfigurować sprzęt jak należy. Choć pewnie będę przez to konfigurowanie dwa lata krócej żył 😃😃. Ale wszystko działa jak należy… po tym wszystkim mogę się mianować expertem D/s ustawień tego ampka 🤣 całe to menu mam w małym palcu 😎

dzieki 👍

Napisano

Super że się udało. I spoko majówka się zbliża już nie dotykaj i odespisz te dwa stracone lata :)

No ale pamiętam jak tymi modelami handlowałem. To faktycznie wiele lat ludzie się skarzyli. Ale to kwestia przyzwyczajenia i spokojnego podchodzenia po to :)