Piotr Sonido Napisano 17 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2024 17 godzin temu, Pabl0 napisał: Niestety nie ma polskiej instrukcji ale dam rade bez A to nie kupiłeś go z Polskiej dystrybucji? Bo jest obowiązek dostarczyć polską instrukcję. Tez uważam że ta w EN nie jest specjalnie trudna. A do Diraca znajdziesz osobne instrukcje na necie z filmami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 17 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2024 53 minuty temu, Piotr Sonido napisał: A to nie kupiłeś go z Polskiej dystrybucji? Bo jest obowiązek dostarczyć polską instrukcję. Tez uważam że ta w EN nie jest specjalnie trudna. A do Diraca znajdziesz osobne instrukcje na necie z filmami. Kupilem w DE poniewaz znalazlem w cenie Rz50 po znizkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 23 godziny temu, Pabl0 napisał: Kupilem w DE poniewaz znalazlem w cenie Rz50 po znizkach No to zmienia postac rzeczy. Spora oszczędność w takim razie. Faktycznie Onkyo i jego bliźniacy sa do dostania tam taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano Sobota o 16:26 Udostępnij Napisano Sobota o 16:26 Jako świerzy posiadacz avr11 ponarzekam na słyszalny brum trafa...żadne zmiany miejsca czy filtry nic nie zmieniły... Też tak macie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Sobota o 17:14 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 17:14 47 minut temu, Fonn napisał: Jako świerzy posiadacz avr11 ponarzekam na słyszalny brum trafa...żadne zmiany miejsca czy filtry nic nie zmieniły... Też tak macie? Niestety ten model tak ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damien Napisano Sobota o 17:35 Udostępnij Napisano Sobota o 17:35 (edytowany) Witam. Obserwuje ten wątek i nie mogę się zgodzić kolego Pablo z tym, co opowiadasz. Nie prawdą jest , że "ten model" tak ma .Może Twój tak ma , ale to nie powód, by generalizować. Posiadam avr11 i w moim Arcamie szum trafa praktycznie jest nie odczuwalny . Oczywiście w jakimś stopniu je słychać , ale przy odpowiednim zbliżeniu głowy do avr , to jest 5/10 cm . Na tyle słyszalne, jak w każdym innym amplitunerze , a miałem już kilka różnych marek . Najwidoczniej w przypadku użytkownika Fonn trafo pracuje nad wyraz głośno. Trafil Mu się taki egzemplarz . Mam kolegę, który posiada również avr11 i u niego podobnie jak u mnie - ledwo słyszalne. Myślę że Kubak , który również posiada avr11 tylko potwierdzi to samo . Fonm - zostaw avr11 aktywny przez dłuższy okres, nie wiem kilka/kilkanaście godzin . Niech sobie pogra. Kiedyś na forum ktoś miał podobny problem , z tym że nie korzystał że swojego Arcama dłuższy okres. Po ponownym włączeniu trafo pracowało zbyt głośno. Bo pewnym czasie pracy avr ,wszystko wróciło do normy . Edytowano Sobota o 17:37 przez Damien 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Sobota o 17:45 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 17:45 5 minut temu, Damien napisał: Witam. Obserwuje ten wątek i nie mogę się zgodzić kolego Pablo z tym, co opowiadasz. Nie prawdą jest , że "ten model" tak ma .Może Twój tak ma , ale to nie powód, by generalizować. W takim razie trafilem na dwa wadliwe egzemplarze (avr10 i avr5 a ten byl prosto ze sklepu). Na forum audio na fb tez widzialem kilka osob z takimi objawami wiec nie dziw sie ze ujednolicam. Moze ten model „tak nie ma” ale jest bardzo duzy odsetek z takim problemem. Ale nie uwazam ze to zly amplituner mimo ze sie zrazilem do tej firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damien Napisano Sobota o 17:49 Udostępnij Napisano Sobota o 17:49 1 minutę temu, Pabl0 napisał: W takim razie trafilem na dwa wadliwe egzemplarze (avr10 i avr5 a ten byl prosto ze sklepu). Na forum audio na fb tez widzialem kilka osob z takimi objawami wiec nie dziw sie ze ujednolicam. Moze ten model „tak nie ma” ale jest bardzo duzy odsetek z takim problemem. Ale nie uwazam ze to zly amplituner mimo ze sie zrazilem do tej firmy. Nie wyrażam zdania na temat jakości dźwięku, jaki ten avr generuje . Mój model tak nie ma , model mojego kolegi również tak nie ma . Mogę się założyć, że Kubak użytkownik forum , który również posiada avr11, jeśli tylko trafi na ten wątek, to potwierdzi to samo . Masz pecha ! . Nie generelizuj. Tylko tyle . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Sobota o 21:42 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:42 3 godziny temu, Damien napisał: Nie wyrażam zdania na temat jakości dźwięku, jaki ten avr generuje . Mój model tak nie ma , model mojego kolegi również tak nie ma . Mogę się założyć, że Kubak użytkownik forum , który również posiada avr11, jeśli tylko trafi na ten wątek, to potwierdzi to samo . Masz pecha ! . Nie generelizuj. Tylko tyle . Widze ze nie rozumiesz co chce Ci powoedziec… to ze z kolega macie egzemplarze wolne od wad to nie swiadczy o tym ze takie cos sie czesto nie zdarza bo jak wyzej wspomnialem to nie tylko moje oba egzemplarze tak mialy tylko kilka osob z forum sie z tym spotkalo. Pozdro 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano Niedziela o 11:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:25 Połowę problemu znalazłem w wzbudzającej się od trafa obudowie , która to odczuwalnie hałasuje. Wystarczy złapać dłońmi za boki albo postawić np cd u góry i jest o 50 procent ciszej... Wykleił bym matą butylową górną pokrywę od spodu ale nie wiem czy gdzieś są jakieś plomby i co na to gwarant... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Dnia 15.03.2025 o 18:45, Pabl0 napisał: W takim razie trafilem na dwa wadliwe egzemplarze (avr10 i avr5 a ten byl prosto ze sklepu). Albo to kwestia Twojej instalacji. Był oto poruszane w przypadku innych amplitunerów też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Albo to kwestia Twojej instalacji. Był oto poruszane w przypadku innych amplitunerów też. Raczej bym to wykluczyl bo w tym czasie mialem jeszcze 5 roznych amplitunerow i 3 wzmacniacze stereo i tylko w arcam avr mialem takie objawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu Ok rozumiem. Czy miejsce / sklep/ serwis gdzie go oddałeś sprawdzał go przy Tobie u siebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts