Skocz do zawartości

Pytania odnośnie Arcam AVR10

Pabl0

Recommended Posts

53 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

A to nie kupiłeś go z Polskiej dystrybucji?

Bo jest obowiązek dostarczyć polską instrukcję.

Tez uważam że ta w EN nie jest specjalnie trudna.

A do Diraca znajdziesz osobne instrukcje na necie z filmami.

Kupilem w DE poniewaz znalazlem w cenie Rz50 po znizkach

• 10 months later...

Witam.  

Obserwuje ten wątek i nie mogę  się zgodzić kolego Pablo z tym, co opowiadasz. 

Nie prawdą jest , że "ten model" tak ma .Może Twój tak ma , ale to nie powód,  by generalizować. 

Posiadam avr11  i w moim Arcamie  szum trafa praktycznie jest nie odczuwalny . 

Oczywiście w jakimś stopniu je słychać  , ale przy odpowiednim zbliżeniu głowy do avr , to jest 5/10 cm . Na tyle słyszalne,  jak w każdym innym amplitunerze , a miałem już kilka różnych marek . 

Najwidoczniej w przypadku użytkownika Fonn trafo pracuje nad wyraz głośno. Trafil Mu się taki egzemplarz . 

Mam kolegę,  który posiada również avr11 i u niego podobnie jak u mnie - ledwo słyszalne. 

Myślę że Kubak , który również posiada avr11 tylko potwierdzi to samo .

Fonm - zostaw avr11 aktywny przez dłuższy okres, nie wiem kilka/kilkanaście godzin . Niech sobie pogra.

Kiedyś na forum ktoś miał podobny problem , z tym że nie korzystał że swojego Arcama dłuższy okres.  Po ponownym włączeniu trafo pracowało zbyt głośno.  Bo pewnym czasie pracy avr ,wszystko wróciło do normy .

Edytowano przez Damien

5 minut temu, Damien napisał:

Witam.  

Obserwuje ten wątek i nie mogę  się zgodzić kolego Pablo z tym, co opowiadasz. 

Nie prawdą jest , że "ten model" tak ma .Może Twój tak ma , ale to nie powód,  by generalizować. 

W takim razie trafilem na dwa wadliwe egzemplarze (avr10 i avr5 a ten byl prosto ze sklepu). Na forum audio na fb tez widzialem kilka osob z takimi objawami wiec nie dziw sie ze ujednolicam. Moze ten model „tak nie ma” ale jest bardzo duzy odsetek z takim problemem. Ale nie uwazam ze  to zly amplituner mimo ze sie zrazilem do tej firmy.

1 minutę temu, Pabl0 napisał:

W takim razie trafilem na dwa wadliwe egzemplarze (avr10 i avr5 a ten byl prosto ze sklepu). Na forum audio na fb tez widzialem kilka osob z takimi objawami wiec nie dziw sie ze ujednolicam. Moze ten model „tak nie ma” ale jest bardzo duzy odsetek z takim problemem. Ale nie uwazam ze  to zly amplituner mimo ze sie zrazilem do tej firmy.

Nie wyrażam zdania na temat jakości dźwięku,  jaki ten avr generuje . 

Mój model tak nie ma , model mojego kolegi również tak nie ma .

Mogę się założyć,  że Kubak użytkownik forum , który również posiada avr11,  jeśli tylko trafi na ten wątek,  to potwierdzi to samo . 

Masz pecha ! . Nie generelizuj. Tylko tyle .

3 godziny temu, Damien napisał:

Nie wyrażam zdania na temat jakości dźwięku,  jaki ten avr generuje . 

Mój model tak nie ma , model mojego kolegi również tak nie ma .

Mogę się założyć,  że Kubak użytkownik forum , który również posiada avr11,  jeśli tylko trafi na ten wątek,  to potwierdzi to samo . 

Masz pecha ! . Nie generelizuj. Tylko tyle .

Widze ze nie rozumiesz co chce Ci powoedziec… to ze z kolega macie egzemplarze wolne od wad to nie swiadczy o tym ze takie cos sie czesto nie zdarza bo jak wyzej wspomnialem to nie tylko moje oba egzemplarze tak mialy tylko kilka osob z forum sie z tym spotkalo. Pozdro 🙂

Połowę problemu znalazłem w wzbudzającej się od trafa obudowie , która to odczuwalnie hałasuje.

Wystarczy złapać dłońmi za boki albo postawić np cd u góry i jest o 50 procent ciszej...

Wykleił bym matą butylową górną pokrywę od spodu ale nie wiem czy gdzieś są jakieś plomby i co na to gwarant...