Rufus Napisano 11 maja Udostępnij Napisano 11 maja Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum i od razu proszę o poradę. Posiadam leciwy zestaw stereo Denon, który gra na PMA 425R i jeszcze starszych Tonsilach ZGC30. Z uwagi na przeprowadzony remont mieszkania, kolumny te nie pasują do wystroju wnętrza i są zniszczone wizualnie (sam mam je z 30 lat). W związku z tym myślę o zakupie nowych kolumn podstawkowych/półkowych w budżecie ok 1000 zł, które powinny dobrze nagłośnić pokój 24 m2 głównie muzyką rockową z epoki sprzętu (lata 80-90) Celuje w Klipsch RP-51M - czy to dobry wybór z tym sprzętem? Z góry dziękuję za komentarze i podrzucenie konkurencyjnych rozwiązań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 maja Udostępnij Napisano 12 maja nie to fatalny wybór. Ale Klipsch F1 lub F2 bardzo dobry Tannoy M4/F4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufus Napisano 12 maja Autor Udostępnij Napisano 12 maja 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: nie to fatalny wybór. Ale Klipsch F1 lub F2 bardzo dobry Tannoy M4/F4 Dziękuję za odpowiedź. Właśnie chciałem uniknąć podłogówek. Po za tym nie ten przedział cenowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja Miałem ten wzmacniacz, teraz mam PMA-725R, też polowałem na monitory. W moim przypadku padło na Dynaudio emit 10 i skok jakościowy w stosunku do poprzednich Jamo E 570 był bardzo duży, sam się zdziwiłem jak te małe paczki grają wiele większym dźwiękiem. Piszę o tym modelu bo widzę że jeszcze można upolować je za około 1200 (używki) więc lekko nadszarpnął byś budżet. Pozostają jeszcze kwestie mocy bo te mikrusy też lubią mocniejsze wzmacniacze czyt. wydajne prądowo, ja kupiłem emity do 725R więc nie wiem jak zagrały by u ciebie, z twoją akustyką i resztą toru, u mnie wiim pro plus (m.in spotify/nokia stremming box 800 po optyku), melodica purple rain. Najlepiej gdy byś miał jakąś możliwość odsłuchu z twoim wzmakiem Może koledzy doradzą co by było lepsze dla ciebie te emity czy propozycje powyżej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 maja Udostępnij Napisano 15 maja Dnia 12.05.2024 o 23:41, Rufus napisał: Dziękuję za odpowiedź. Właśnie chciałem uniknąć podłogówek. Po za tym nie ten przedział cenowy. Tannoy M2, KEF Q 350, Dali Zensor 3 Przy wyższym budżecie używane Dynaudio Emit może nawet 20 albo Elaci na JET Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts