Skocz do zawartości

Wzmacniacz do Monitor Audio Bronze 500

Recommended Posts

Dnia 6.10.2024 o 06:26, Troyan napisał:

A może musical m2si? Ja miałem Audiolaba 6000a Play I brakowało mi niskich przy cichym słuchaniu. Sam myślę nad audiolab 8300 lub np m3si do Bronze 500. Do tego zakup wiim Ultra jako stream. 

Z 8300 do Monitor audio uważaj. to stare granie Audiolaba to kompletnie co innego. Ono było jasne, dokładne.

Edytowano przez Piotr Sonido
literówka

Dnia 12.10.2024 o 09:23, Dedal napisał:

Słuchałem,  ze starszym map 105 i xi75  z serią Bx i Bronze .

Ale z tego co sie orientuję to Ma + AA to bardzo dobre połączenie nie jak dawno temu było w modzie Cambridge + MA . 

Kolumny dostały drugie życie gdy podpiąłem AA , kilka lat juz minęło ale zawsze dobrze wspominam to połączenie. Może nie jest to idealne dla ludzi którzy chcą muzykę na czynniki pierwsze rozbierać ale jest to granie przyjemne a co za tym idzie baaardzo muzykalne.  Dół był zwinny z drivem .

Pamiętam że xi75  w ustawieniu direct , bardziej przypadł mi do gustu od CA cxa80 , i Arcam a19 i finalnie stanął wtedy u mnie.

Pzdr

Sam nie mogę się zdecydować, AA, Atoll, Arcam, AMC, MF M2SI, wszystko pasuje do moich kolumn ma rx6, trudno się zdecydowac😀

Jeszcze nie słuchałem to na razie tylko takie typy, niestety nie mam gdzie odsłuchać, ponoć mają dobrze się zgrać z Monitor Audio Silver rx6  to

Arcam A28 

Atoll in 100 

AMC XIA 150 

Musical m2si 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości

Arcam a19 nie 28 ale nie pasowal mi , jakoś chudo bylo

Atolln in 100 dość dynamiczny nie wiem czy nie za bardzo do rx miałem 200 jest ciepłej i gęściej 

Amc nie słuchałem zadnego.

Musical , miałem m5si fajny,  dwójki nie znam

Pzdr 

Ps.

Pamiętaj że to wzmacniacze bez regulacji .

AA ma + dac na wolfsonie ,jeśli mówimy o xi75 

Edytowano przez Dedal

5 godzin temu, Dedal napisał:

No ja też nie mam , ale wolałem wspomnieć. 

Co do Marantza jak Ci to gra ?

Bo miałem z MA niski model a mianowicie pm6004 i to nie było dobre połączenie jak i CA 651a

Pzdr

Ja miałem a raczej mam pm 6010 ki już miałem kupować pm8003 ale koledzy tutaj z forum mi odradzili, fajny wzmacniacz ale nie do tych kolumn, a jak to gra? Na moje ucho bas jest dość przyjemny, krótki taki punktowy, jest dość mocny ale bez przesady, nie ciągnie się po pokoju, natomiast jeśli chodzi o średnicę i wysokie to na niektórych nagraniach to słyszę jazgot z glosnikow, wysokie lepiej się sprawują choć mogłoby być lepiej, np Karen Souza brzmi całkiem dobrze tak samo muzyka Bossa No a, składanki Vintage Cafe, ale z rockiem już gorzej. 

17 minut temu, Dedal napisał:

Dla mnie ,MA nie do marantza i CA .

A jak w pomieszczeniu? Zagracone ,czy sporo pustych albo plaskich powierzchni. 

Myślę że MF 5 bo nie znam 2 

Atoll in100, ale spokojniejszy i z bogatszą średnica jest in200

Pomieszczenie dość zagracone jak to w bloku i przy dwójce małych dzieci, chyba się zdecyduje na mf m2si, on gra cieplej niż 3msi