Mateusz Sz Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Dzień Dobry! Potrzebuje pomocy przy wyborze amplitunera dla mojego Ojca. Aktualnie posiada Yamaha V673, ale brakuje mu mocy głównie przy Stereo. W kinie też szału nie robi. Wcześniej miał V650 i było o wiele lepiej. Z nowych modeli to pewnie od A4A zaczyna się „moc”, ale budżet trochę za duży. Znalazłem Yamahe RX-A1070 za 400 euro. Czy to będzie dobra opcja do Stereo 70% kino 30%? Głośniki STX Electrino 250 + central i tylne z tej serii + Sub Yamaha SW515. (Nie będzie nic z tego wymieniał) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 8 czerwca Udostępnij Napisano 8 czerwca czy to sa kolumny pod yamahe? wydaje mi sie ze bardziej wyrafinowany i cieply barwa sprzet musi napedzac ten zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 czerwca Udostępnij Napisano 10 czerwca 1070 jest super amplitunerem miałem na testach. Mocny, wydajny ampltuner. W kinie gra świetnie. Nie wiem jakie masz oczekiwnia co do grania amplitunera AVR w stereo ale on ma pewne naleciałości z kina. Inna sprawa ile mozna wykrecić z tych Electrino 250. Brał był za 1700 zł tego 1070. Jeśli wszystko sprawne to jest to super cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Sz Napisano 10 czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 38 minut temu, Piotr Sonido napisał: 1070 jest super amplitunerem miałem na testach. Mocny, wydajny ampltuner. W kinie gra świetnie. Nie wiem jakie masz oczekiwnia co do grania amplitunera AVR w stereo ale on ma pewne naleciałości z kina. Inna sprawa ile mozna wykrecić z tych Electrino 250. Brał był za 1700 zł tego 1070. Jeśli wszystko sprawne to jest to super cena. No właśnie już zamówiony, 4 letni. Wszystko sprawne podobno 😂 Jutro testy. Dam znać jak to gra 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Dnia 10.06.2024 o 20:02, Mateusz Sz napisał: No właśnie już zamówiony, 4 letni. Wszystko sprawne podobno 😂 Jutro testy. Dam znać jak to gra 😏 No i jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Sz Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No i jak? Powiem tak w porównaniu do V673 to jest przepaść. W stereo i kinie. Ojciec stwierdził, że jak juz amplituner konkretny ma to czas na nowe fronty. I tu kolejne pytanie. Nakrecił się na B&W 603 s3. Będzie to dobra opcja do Yamahy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca Dnia 14.06.2024 o 15:29, Mateusz Sz napisał: Powiem tak w porównaniu do V673 to jest przepaść. W stereo i kinie. Ojciec stwierdził, że jak juz amplituner konkretny ma to czas na nowe fronty. I tu kolejne pytanie. Nakrecił się na B&W 603 s3. Będzie to dobra opcja do Yamahy ? No mówiłem. Jest spory skok z serii 6 do 10. To ciągnie kolejne zmiany ?:D Moim zdaniem nie. Bowers to nie jest dobre połączenie z Yamaha. Czy kolumny nowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Sz Napisano 17 czerwca Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 18 minut temu, Piotr Sonido napisał: No mówiłem. Jest spory skok z serii 6 do 10. To ciągnie kolejne zmiany ?:D Moim zdaniem nie. Bowers to nie jest dobre połączenie z Yamaha. Czy kolumny nowe? Możesz nowe jakieś polecić, ja i tak w DE używki znajdę 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca 55 minut temu, Mateusz Sz napisał: Możesz nowe jakieś polecić, ja i tak w DE używki znajdę 😁 W DE masz swietne ceny na ELACa i on bardzo pasuje do Yamahy. Albo KEFy, tu mozna by pomysleć o serii R Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts