Darek Audio pro Napisano 7 czerwca Udostępnij Napisano 7 czerwca Witam. Jak w tytule proszę o pomoc w dobraniu amplitunera do zestawu : Audio Pro Blue Diamond v.2 , Placement Guide Qube , Black Vector v.2. Chciałbym żeby zestaw zagrał szczegółowo i "jasno" - lubię kiedy jest dużo średnicy. Do tej pory używam z wzmacniaczem: Yamaha RX-A1020 i nie jest to zdecydowanie moje brzmienie. Za mało detali i brzmi ogólnie za "ciemno". Budżet do 2000 tys - używka oczywiście. Ps. dziękuję za rady z wyregulowaniem Yamahy ..... to już robiłem i tu chodzi o samo brzmienie. Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 czerwca Udostępnij Napisano 10 czerwca Chyba nie znam tych kolumn. ale moment Internetowy podpowiadać mówi że to modele aktywne. Wiec szukaśz amplitunera Z wyjsciami PRE out. W zasadzie szukasz procesora kinowego. Natomiast wówczas "Jaki amplituner który da dużo średnicy i gra szczegółowo" Nie ma znaczenia. Bo PRE nie zmieni z jasnych kolumn na ciepłe itp. Dnia 7.06.2024 o 21:59, Darek Audio pro napisał: Yamaha RX-A1020 i nie jest to zdecydowanie moje brzmienie. Za mało detali i brzmi ogólnie za "ciemno". Jeśli Yamaha gra za ciemno to - albo te kolumny tak graja i tu musisz szukać zmiany - albo ustawienie Twojego amplitunera jest nie prawidłowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts