Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobrym wszystkim.

Mój zestaw:

- CA A500

- CA D500SE

- kolumny AE120

- Yamaha WXC-50 streamer

- kable głośnikowe Van Den Hul Clearwater

- IC do streamera: MELODIKA MD2R05 0,5m

- IC do CD: Cable Talk Monitor 2 1m

- zasilające: zwykle no-name

Jeśli chodzi o dźwięk to jestem naprawdę zadowolony i nie zamierzam zmieniać dużych elementów. Jest scena, szczegółowość, detale, dobry bas, piękny wokal.

Jeśli miałbym na siłę już trochę czegoś szukać to chciałbym nieco złagodzić dźwięk i go ocieplić. Nie jest to jednak coś, co odbiera mi przyjemność ze słuchania.

No i zacząłem teraz zastanawiać się czy jest może sens protestować inne IC oraz kable zasilające. Ile osób tyle opinii, jeden powie: każdy element toru ma znaczenie. Drugi powie: racja, ale przy tańszym zestawie wpływ będzie marginalny. Trzeci powie: to jest wyciąganie kasy. Czwarty powie: sam się przekonaj.

I właśnie trochę chciałbym chociaż spróbować czy usłyszę różnicę czy jednak to jest kilka procent wpływu na całość.

Moje pytanie: jakie IC (minimum 1m) mógłbym spróbować do CD i jakie kable zasilające dla wzmaka i CD (idealnie kątowe a nie proste) mógłbym rozwazyc pod moje oczekiwania zmian? Budżet ~ 200zl per kabel.

Wielkie dzięki za pomoc,

Napisano

Zawsze jest sens TESTOWAĆ. Zaczałeś jednak taki temat który zgromadzi wokól siebie dyskusję z ktorej nic się nie dowiesz.

Spróbój sobie sam. Serio. Najwyzej będzie 20-30 zł za koszty wysyłki w plecy. A ile wiedzy zdobędziesz to Twoje.

Wireworld Stratus uważam za dobry a tani kabel zasilajacy. Jest też sporo chińczyków, fajnych na Ali. Niestety niektóre z kradzionym logo.

RCA od Oehlbacha