Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nie działa. Na wyświetlaczu pojawia się komunikat : Optical 1 Nieobsługiwany

...Jednak się udało. Trzeba było włączyć w tv funkcje LG Sound Sync. Dzięki za pomoc

Edytowano przez TKH
  • 7 months later...
Napisano
Dnia 23.08.2024 o 22:55, TKH napisał:

Nie działa. Na wyświetlaczu pojawia się komunikat : Optical 1 Nieobsługiwany

...Jednak się udało. Trzeba było włączyć w tv funkcje LG Sound Sync. Dzięki za pomoc

Cześć, po opiniach tutaj na forum, zmierzam do kupna tego Marantza , ale mam kilka pytań dot. komunikacji między Heos a amplitunerem.

Jak działa komunikacja między aplikacją Heos ze smartfona a amplitunerem PM7000N - poprzez WiFi czy Bluetooth?
Czy można włączyć/wyłączyć, zmienić źródło dźwięku z aplikacji itd.?
Jakie jest Wasze doświadczenie w tym zakresie?

Obecnie mam MusicCast od Yamahy V481 i to działa wszystko git, poprzez WiFi, i czegoś takiego oczekuje od ampa.

Dziękuję z góry za pomoc.

Napisano
37 minut temu, koolNeeno napisał:

Cześć, po opiniach tutaj na forum, zmierzam do kupna tego Marantza , ale mam kilka pytań dot. komunikacji między Heos a amplitunerem.

Jak działa komunikacja między aplikacją Heos ze smartfona a amplitunerem PM7000N - poprzez WiFi czy Bluetooth?
Czy można włączyć/wyłączyć, zmienić źródło dźwięku z aplikacji itd.?
Jakie jest Wasze doświadczenie w tym zakresie?

Obecnie mam MusicCast od Yamahy V481 i to działa wszystko git, poprzez WiFi, i czegoś takiego oczekuje od ampa.

Dziękuję z góry za pomoc.

Działa po wifi. Można włączyć, wyłączyć, zmienić źródło. Żadko używam tej aplikacji. Tv mam podłączony do Marantz po optyku i Marantz sam się włącza po włączeniu Tv, reguluję głośność również z pilota od Tv. Najczęściej używam Tidal Connect, wtedy nie potrzebuję wchodzić do aplikacji Heos.

Napisano (edytowany)
1 minutę temu, darkk napisał:

Działa po wifi. Można włączyć, wyłączyć, zmienić źródło. Żadko używam tej aplikacji. Tv mam podłączony do Marantz po optyku i Marantz sam się włącza po włączeniu Tv, reguluję głośność również z pilota od Tv. Najczęściej używam Tidal Connect, wtedy nie potrzebuję wchodzić do aplikacji Heos.

Ok, super. Dzięki za odpowiedź.

A jak z radiami internetowymi? Poprzez Heos?

Edytowano przez koolNeeno
Napisano
Przed chwilą, koolNeeno napisał:

Ok, super. Dzięki za odpowiedź.

A jak z radiami internetowymi? Poprzez Heos?

Tak, jest wybór. Najczęściej słucham RMF FM i odpalam je z pilota, uruchamia ostatnio słuchaną stację.