Alibaba12 Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września (edytowany) Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada te głośniki i może potwierdzić lub nie opinię ze zdjęcia? Chodzi o opisane irytujące syczenie wydobywające się z głośników, słyszane jedynie z bliska. Edytowano 25 września przez Alibaba12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Wydaje mi się że nie. Ale ja ich nie słuchałem tak blisko no i leciała muzyka. Najlepiej udaj się do dystrybutora -> slaony Top HiFi i zobacz Ewentualnie zamów zdanie z opcją zwrotu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba12 Napisano 26 września Autor Udostępnij Napisano 26 września 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Wydaje mi się że nie. Ale ja ich nie słuchałem tak blisko no i leciała muzyka. Najlepiej udaj się do dystrybutora -> slaony Top HiFi i zobacz Ewentualnie zamów zdanie z opcją zwrotu. problem jest taki, że w top hifi nie ma ich od dłuższego czasu i nie wiadomo kiedy będą znowu, a jakbym je kupował to bez możliwości zwrotu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 20 godzin temu, Alibaba12 napisał: problem jest taki, że w top hifi nie ma ich od dłuższego czasu i nie wiadomo kiedy będą znowu, a jakbym je kupował to bez możliwości zwrotu. A co to za źródło które nie daje możliwości zwrotu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alibaba12 Napisano 27 września Autor Udostępnij Napisano 27 września (edytowany) 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: A co to za źródło które nie daje możliwości zwrotu? chodzi o zakup nie jako osoba prywatna, generalnie nie chce mi się wierzyć, że te głośniki faktycznie mogły by mieć aż taką wadę, w moim przypadku dyskwalifikującą je, gdyż słuchać będę z bliska, ale martwi mnie to, że sporo osób się zgadza z tą opinią, tak jak na zdjęciu wstawionym przeze mnie widać. Z drugiej strony jeśli by faktycznie tak było, to może w recenzjach, np. tutaj https://www.whathifi.com/reviews/elac-debut-connex-dcb41 by zwrócili na to uwagę? Chciałbym też spytać czy lepiej je podłączyć do komputera przez RCA/JACK i Dragonfly Red do portu USB, czy po prostu przez sam kabel USB? Rozumiem, że to czy będzie różnica na plus jeśli chodzi o Dragonfly, zależy od tego czy Dragonfly jest lepszym DACiem, niż ten wbudowany w głośniki? Edytowano 27 września przez Alibaba12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Teoretycznie DragonFly może zagrać lepiej ale z drugiej strony, no właśnie to teoretycznie. Jak go masz to warto sprawdzić. JAk nie masz to nie dokupował bym go osobno. No to kup monitory aktywne bliskiego pola. Z rynku pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts