Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada te głośniki i może potwierdzić lub nie opinię ze zdjęcia? Chodzi o opisane irytujące syczenie wydobywające się z głośników, słyszane jedynie z bliska.

aaas.PNG.1fd72c643a57a4a7997ca2cb34abc1c7.PNG

Edytowano przez Alibaba12
Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wydaje mi się że nie. Ale ja ich nie słuchałem tak blisko no i leciała muzyka.

Najlepiej udaj się do dystrybutora -> slaony Top HiFi i zobacz

Ewentualnie zamów zdanie z opcją zwrotu.

problem jest taki, że w top hifi nie ma ich od dłuższego czasu i nie wiadomo kiedy będą znowu, a jakbym je kupował to bez możliwości zwrotu.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A co to za źródło które nie daje możliwości zwrotu?

chodzi o zakup nie jako osoba prywatna, generalnie nie chce mi się wierzyć, że te głośniki faktycznie mogły by mieć aż taką wadę, w moim przypadku dyskwalifikującą je, gdyż słuchać będę z bliska, ale martwi mnie to, że sporo osób się zgadza z tą opinią, tak jak na zdjęciu wstawionym przeze mnie widać. Z drugiej strony jeśli by faktycznie tak było, to może w recenzjach, np. tutaj https://www.whathifi.com/reviews/elac-debut-connex-dcb41 by zwrócili na to uwagę?

Chciałbym też spytać czy lepiej je podłączyć do komputera przez RCA/JACK i Dragonfly Red do portu USB, czy po prostu przez sam kabel USB? Rozumiem, że to czy będzie różnica na plus jeśli chodzi o Dragonfly, zależy od tego czy Dragonfly jest lepszym DACiem, niż ten wbudowany w głośniki?

Edytowano przez Alibaba12
  • 4 months later...
Napisano (edytowany)
Dnia 26.09.2024 o 00:51, Alibaba12 napisał:

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada te głośniki i może potwierdzić lub nie opinię ze zdjęcia? Chodzi o opisane irytujące syczenie wydobywające się z głośników, słyszane jedynie z bliska.

aaas.PNG.1fd72c643a57a4a7997ca2cb34abc1c7.PNG

Udało Ci się znaleźć rozwiązanie? Mam te same głośniki i zachowują się właśnie w ten sposób.

Edytowano przez d00