akoz Napisano 28 września Udostępnij Napisano 28 września Witam, mam soundbar Heos (Denon) 716, problemem jest radio internetowe, niektóre stacje się zacinają niezależnie od ustawionego formatu i bitrate'u w aplikacji Heos, poza tym dostępny w aplikacji Heos format danej stacji radiowej jest inny niż tej samej stacji w np. aplikacji w smartfonie lub wieży z radiem internetowym (i tam się nic nie zacina) - w Heos brakuje np. MP3. Czy ktoś wie dlaczego w aplikacji Heos stacje radiowe nie są dostępne we wszystkich nadawanych formatach? I co można z tym zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Korzystasz z Tune In? Obecnie nie mam Heosa ale w MusicCast działało to dobrze. Wiim także. Cambridge także. Dzwoniłeś do serwisu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoz Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października Dnia 30.09.2024 o 08:54, Piotr Sonido napisał: Aplikacja Heos korzysta z TuneIn, i w tym chyba cały problem bo TuneIn narzuca dziwny format - różny od formatu bezpośrednio z danej stacji radiowej - np. w stacji której słucham w aplikacji w smartfonie jest to MP3 192kb/s, w wieży także (i nic się nie tnie), a w Heos/TuneIn nie ma w ogóle MP3, jest tylko AAC i HLS. Więc jak można pozbyć się TuneIn z aplikacji Heos i spowodować, żeby aplikacja ściągała stacje radiowe bezpośrednio, a nie przez TuneIn? Problemem nie jest łącze bo jest kabel (ethernet), ani bufor bo ustawiałem już maksymalne opóźnienie - bez efektu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października A tego nie wiem. To jest radio internetowe nie zastanawiałem się nad tym. Ma grać w tle. A ma jakieś inne radio? Bo już nie pamiętam Zdaje się że inaczej niz przez takiego providera tego się nie da ogarnąć. Chodź na ifi Zen Stream dało się słiuchac radia po wpisaniu ściezki. Ale no nie pamiętam jak się to robiło już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts