Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Potrzebuję słuchawek do pracy, gier oraz słuchania muzyki.
Dotychczas, przez ponad 15 lat używałem (i dalej używam) tych https://www.x-kom.pl/p/78618-sluchawki-przewodowe-plantronics-gamecom-380-z-mikrofonem.html
Niestety widać po nich, że już się zużyły i chciałbym coś nowego bo ten model wycofano z produkcji.

Zależy mi na tym, aby:

• były na kablu analogowym
  • miały mikrofon na pałąku
  • były wokółuszne
  • nie uciskały w głowę (potrafię nawet 8h dziennie w nich przesiedzieć)

Mogę zapłacić za nie dużo więcej. W internecie natknąłem się na:

• Beyerdynamic MMX 300

• EPOS I SENNHEISER GSP 302

ale niestety znalazłem na ich temat opinie, że cisną w głowę jak imadło... Wydaje mi się, że to przez to, aby mocno tłumić zewnętrzne odgłosy ale nie zależy mi aż tak bardzo na tym

Z góry dziękuję za pomoc!

Edytowano przez zubra
Napisano
5 godzin temu, zubra napisał:

Witam. Potrzebuję słuchawek do pracy, gier oraz słuchania muzyki.
Dotychczas, przez ponad 15 lat używałem (i dalej używam) tych https://www.x-kom.pl/p/78618-sluchawki-przewodowe-plantronics-gamecom-380-z-mikrofonem.html
Niestety widać po nich, że już się zużyły i chciałbym coś nowego bo ten model wycofano z produkcji.

Zależy mi na tym, aby:

• były na kablu analogowym
  • miały mikrofon na pałąku
  • były wokółuszne
  • nie uciskały w głowę (potrafię nawet 8h dziennie w nich przesiedzieć)

Mogę zapłacić za nie dużo więcej. W internecie natknąłem się na:

• Beyerdynamic MMX 300

• EPOS I SENNHEISER GSP 302

ale niestety znalazłem na ich temat opinie, że cisną w głowę jak imadło... Wydaje mi się, że to przez to, aby mocno tłumić zewnętrzne odgłosy ale nie zależy mi aż tak bardzo na tym

Z góry dziękuję za pomoc!

Cześć

Żeby to wszystko połączyć i uzyskać dobry poziom, to naszym zdaniem niżej niż AUDEZE MAXWELL zejść nie można:

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/maxwell-playstation.html

Zachęcamy do odsłuchu przed zakupem, aby przekonać się jak te słuchawki zdominowały rynek w tym sektorze :)

Napisano
5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

Żeby to wszystko połączyć i uzyskać dobry poziom, to naszym zdaniem niżej niż AUDEZE MAXWELL zejść nie można:

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-gamingowe/maxwell-playstation.html

Zachęcamy do odsłuchu przed zakupem, aby przekonać się jak te słuchawki zdominowały rynek w tym sektorze :)

Cześć. Dzięki za odpowiedź. Niestety te sluchawki maja bluetootha + baterie przez co ważą 0.5 kg. Zupełnie tych funkcji nie potrzebuję

Napisano
9 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

a czy coś innego wybrałeś? Możesz w tych Audeze podłączyć się również po kablu.

Niee, niestety nic innego nie znalazłem... Zacząłem się zastanawiać nad osobnym mikrofonem i osobnymi słuchawkami bo nie wiem, czy połączę takie wymagania. Kupiłem w ciemno `EPOS I SENNHEISER GSP 302` no ale niestety pójdą żonie. Ma mniejszą głowę i mniej siedzi przed kompem. Mnie po dłuższym czasie po prostu cisną i jak wracam do starych słuchawek to odczuwam ulgę...

Napisano
3 minuty temu, zubra napisał:

Niee, niestety nic innego nie znalazłem... Zacząłem się zastanawiać nad osobnym mikrofonem i osobnymi słuchawkami bo nie wiem, czy połączę takie wymagania. Kupiłem w ciemno `EPOS I SENNHEISER GSP 302` no ale niestety pójdą żonie. Ma mniejszą głowę i mniej siedzi przed kompem. Mnie po dłuższym czasie po prostu cisną i jak wracam do starych słuchawek to odczuwam ulgę...

Ok, czyli nie jest tak prosto, widzę...

W razie czego to zapraszamy do naszych sklepów, może uda się sprostać temu wyzwaniu :)

Napisano
18 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ok, czyli nie jest tak prosto, widzę...

W razie czego to zapraszamy do naszych sklepów, może uda się sprostać temu wyzwaniu :)

żeby nie było, nie mam jakiegoś olbrzymiego łba xDDD; większość słuchawek produkuje się chyba jednak z myślą o mocnym wygłuszaniu :d
z tego co widziałem macie salon w Białymstoku, wpadne do Was, pzdr