Skocz do zawartości

Perlisten R5t

SimX2

Recommended Posts

Witam

Nie znalazłem na forum informacji o tych kolumnach więc napiszę parę zdań o nich. 

Moim celem było nabycie sprzętu audio w konfiguracji dwie kolumny podłogowe, wzmacniacz i streamer. 

Kolumny miały być oddalone max. 20 cm od ściany w pomieszczeniu z antresolą (sufit ok. 5,5 m), otwartym z jednej strony.

W salonie audio przesłuchałem wielu konfiguracji w tym m. in. kolumn Pylon Diamond, Pylon Jasper,  JBL HDI, Spendor, Neat jednak Perlisteny po podłączeniu grały dużo lepiej na moje ucho - pod względem barwy, czystości, spójności reprodukcji niskich częstotliwości. 

Jeśli chodzi o wzmacniacze to miałem ograniczoną ilość miejsca na półce RTV więc np. Emotiva Bass X odpadła z tego powodu. Słuchałem także Keces i Benchmark AHB2. 

Ze streamerów zastanawiałem się pomiędzy WIIM, Eversolo 6, a Teac NT-505X (różnica pomiędzy Eversolo a Teac to przepaść - jeśli chodzi o tą konfigurację to dużo lepiej zagrał Teac).

Po wielu odsłuchach wybór padł na sprzęt Perlisten R5t + końcówka mocy Benchmark AHB2 + Streamer Teac NT-505X, który to zestaw najlepiej sprawdził się w nagłośnieniu mojego salonu.

Dla tych co mają dylemat w wyborze kolumn serdecznie zachęcam, aby spróbować posłuchać Perlistenów, bo być może Was te kolumny oczarują tak jak mnie. 

Pozdrawiam

4 minuty temu, SimX2 napisał:

W salonie audio przesłuchałem wielu konfiguracji w tym m. in. kolumn Pylon Diamond, Pylon Jasper,  JBL HDI, Spendor, Neat jednak Perlisteny po podłączeniu grały dużo lepiej na moje ucho - pod względem barwy, czystości, spójności reprodukcji niskich częstotliwości. 

Mozna wiedziec, w ktorym salonie? Brzmi, jak reklama, za duzy rozstrzal cenowy, zeby porownywac takie zestawy. Ktos w salonie zaproponowal Ci 2/3x drozsze kolumny, ktore ostatecznie wybrales? :) 

34 minuty temu, no_i_fajnie napisał:

Mozna wiedziec, w ktorym salonie? Brzmi, jak reklama, za duzy rozstrzal cenowy, zeby porownywac takie zestawy. Ktos w salonie zaproponowal Ci 2/3x drozsze kolumny, ktore ostatecznie wybrales? :) 

No tak to zabrzmiało 🤔. Rozstrzał cenowy jest kolosalny - gdzie Emotiva BasX a gdzie Benchmark AHB2 🤯