Skocz do zawartości

[4000zł + VAT] Stereo do pokoju 13,76m^2

bulbulator1

Recommended Posts

Gdybym nie miał standów, to jakieś Oberony 5, czy np. kef q550 bym rozważał, tudzież inne małe podłogówki. No i zawsze chciałem posłuchać... Altusa 200 / 300 :D tego współczesnego. Ale tylko posłuchać tydzień-dwa, raczej nie posiadać na stałe. 

Pierwsze drobne problemy z SMSLem - pyknięcia/kliknięcia z głośnika przy starcie/kończeniu odtwarzania dźwięku. Trochę googlowania i jest, winny XMOSowy DAC, który standardowo jest ustawiony w trybie oszczędzania energii (więc piorunem się usypia, przy wybudzaniu sobie pyknie). Rozwiązaniem edycja pliku xml sterownika, który odblokowuje dodatkową zakładkę w panelu drivera, gdzie z kolei można DAC ustawić w tryb "Always On". Tera nic nie pyka, a widziałem opinie, że ludzie zwracali AMPa z tego powodu. Co ciekawe, Edifiery również oparte o XMOS tego problemu nie miały u mnie. Nie zauważyłem tego zjawiska przy połączeniu światłowodem/optykiem. 

Wspominany wcześniej w temacie tryb SDB iście, hmmm, efekciarski i można go odpalić, gdy chcemy komuś kolumny zaprezentować, bo robi wrażenie. Na dłuższy odsłuch, męczą mnie absolutnie wszystkie pasma w tym EQ. Skupiam się raczej nad E0 direct. No i jest trochę tego "boominessu", którego się obawiałem. Ale czy to high bas, czy trochę wyższe pasma, nie wiem.