Skocz do zawartości

Pro-ject Pre Box S2 Digital a Denon AVR-X1700H

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie Chciałem się zapytać jeśli chodzi o tego Pro-jecta pre box S2 Digital i podłączenie go do Amplitunera Denon AVR-X1700H. Przewód USB byłby połączony z komputerem stacjonarnym. Chodzi mi generalnie o odtwarzanie plików i płyt cd w standarcie MQA. Jak to będzie działać. Jeśli chodzi o płyty cd  standarcie Mqa to napędem odtwarzającym płytę będzie nagrywarka blu-ray. Nie będzie żadnych problemów z otworzeniem. Pozdrawiam.

Napisano

Witam jeszcze raz. Skusiłem się i kupiłem tego Pro-Jecta Pre Box S2 Digital wraz z kablem wireworlda usb starlight 8. Podłączyłem wszystko kabel USB do kompa a wyjście do Amplitunera. Wszystko było by super i jest rewelacyjnie ale nie mogę uzyskać jakości Mqa nie pojawia mi się znaczek sygnalizujący dekodowanie w Mqa choć materiał z komputera jest jak najbardziej zakodowany w standarcie Mqa. Dodam że w ustawieniach komputera najlepszą jakość dźwięku jaką mogę ustawić to 32-bity 384000 Hz jakość studyjna i taka wartość mam na wyświetlaczu tego Pro-Jeta. Coś robię nie tak. korzystam także z odtwarzacza między innymi Roon.

Napisano

Ale MQA już wychodzi.

nie będzie tego formatu.

Czy na PC nie masz przypadkiem DSD?

Dnia 25.10.2024 o 12:06, Rafus napisał:

Dodam że w ustawieniach komputera najlepszą jakość dźwięku jaką mogę ustawić to 32-bity 384000 Hz jakość studyjna i taka wartość mam na wyświetlaczu tego Pro-Jeta. Coś robię nie tak. korzystam także z odtwarzacza między innymi Roon.

To już jest źle. Bo nie ustawiasz na wyjsciu komputera nic. Bo w ten sposób nie masz bitperfect.

Sygnał przechodzi przez filtr Windowsa czy co tam masz innego.

Masz wyjśc sygnałem Bit Perfect.

Napisano
18 godzin temu, Rafus napisał:

A jaki program jest najlepszy do Bit Perfect. I jak to najlepiej zrobić. 

Z PC na przykład foobar. I do tego Asio , Asio 4ALL albo WASAPI

15 godzin temu, Rafus napisał:

Problem rozwiązany sciągnołem JRiver Media Center tak jak gdzieś napisano poustawiałem i teraz Van Halen huczy aż miło w MQA.

Albo JRiver.