Skocz do zawartości

Amplituner Cambridge CXR200 nie puszcza dźwięku na wszystkie glosniki

Mu55k

Recommended Posts

Czołem załoga,

Mam problem z dwoma głośnikami tylnymi, które przestają działać w momencie gdy odpalam kino domowe przez dekoder cyfry. Telewizja naziemna, Spotify, płyty działa całe surround 5.1 

Dekoder cyfry podpięty do amplitunera kablem hdmi oraz optycznym. W ustawieniach zmieniając dźwięk czy to z optycznego czy hdmi dźwięk nie leci z tylnych głośników. Ten problem jest tylko z dekoderem. 

Możecie coś doradzić?? Podpowiedzieć? Myślicie że to wina ustawień ? Na jakie parametry zwrócić uwagę ? Co zmienić w ustawieniach ??

sprzęt to Cambridge:

amplituner CXR200

Odtwarzacz sieciowy CXN V2

odtwarzacz blue ray CXU

Jak już pisałem problem z dwoma tylnymi głośnikami pojawia się tylko przy owym dekoderze. W ustawieniach sprawdzając każdy głośnik wydaje dźwięk. Z odtwarzacza sieciowego grają wszystkie głośniki, płyty to samo, telewizja naziemna również. 

Czy jest to możliwe żeby sam dekoder nie miał możliwości podawania dźwięku 5.1 ?

Pozdrawiam,

Paweł

9 godzin temu, Mu55k napisał:

Sorry jednak z przodu grają tylko 2 głośniki i subwoofer, centralny też nie działa przez dekoder

No to masz odpowiedź.

Tak mi się właśnie wydawało.

Masz materiał który jest w stereo. Wiec tak gra

Jak puscisz 5.1 to amplituner to rozpozna. Wszystko jest dobrze.