Mu55k Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Czołem załoga, Mam problem z dwoma głośnikami tylnymi, które przestają działać w momencie gdy odpalam kino domowe przez dekoder cyfry. Telewizja naziemna, Spotify, płyty działa całe surround 5.1 Dekoder cyfry podpięty do amplitunera kablem hdmi oraz optycznym. W ustawieniach zmieniając dźwięk czy to z optycznego czy hdmi dźwięk nie leci z tylnych głośników. Ten problem jest tylko z dekoderem. Możecie coś doradzić?? Podpowiedzieć? Myślicie że to wina ustawień ? Na jakie parametry zwrócić uwagę ? Co zmienić w ustawieniach ?? sprzęt to Cambridge: amplituner CXR200 Odtwarzacz sieciowy CXN V2 odtwarzacz blue ray CXU Jak już pisałem problem z dwoma tylnymi głośnikami pojawia się tylko przy owym dekoderze. W ustawieniach sprawdzając każdy głośnik wydaje dźwięk. Z odtwarzacza sieciowego grają wszystkie głośniki, płyty to samo, telewizja naziemna również. Czy jest to możliwe żeby sam dekoder nie miał możliwości podawania dźwięku 5.1 ? Pozdrawiam, Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października A z centralnego idzie? Co to za dekoder? Polsat? Netia? Na jakim programie to sprawdzasz? Bo wiekszosc sciezek jest tam w stereo. Tylko niektore materialy w oryginalnych sciezkach jest 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mu55k Napisano 29 października Autor Udostępnij Napisano 29 października Dekoder to cyfra+, na każdym kanale działa przód tylko 3.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mu55k Napisano 29 października Autor Udostępnij Napisano 29 października 13 godzin temu, Mu55k napisał: Dekoder to cyfra+, na każdym kanale działa przód tylko 3.1 Sorry jednak z przodu grają tylko 2 głośniki i subwoofer, centralny też nie działa przez dekoder Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 9 godzin temu, Mu55k napisał: Sorry jednak z przodu grają tylko 2 głośniki i subwoofer, centralny też nie działa przez dekoder No to masz odpowiedź. Tak mi się właśnie wydawało. Masz materiał który jest w stereo. Wiec tak gra Jak puscisz 5.1 to amplituner to rozpozna. Wszystko jest dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts