Skocz do zawartości

Rel Tzero mk3 - ustawienia

andyroyal1209

Recommended Posts

13 godzin temu, Andrew Piotrowski napisał:

Dziś w pracy przemyślałem sprawę i właśnie odsyłam Rel'a do sklepu.

Odezwę się, chyba że nie będę potrzebował pomocy, jak przyjedzie SVS SB-1000.

Czyli wiekszy potrzebny?

No dobrze niech słuzy. Ale wróć do nas i napisz coś w skrócie czy to był dobry krok ;)

Dnia 28.11.2024 o 07:25, Piotr Sonido napisał:

Czyli wiekszy potrzebny?

No dobrze niech słuzy. Ale wróć do nas i napisz coś w skrócie czy to był dobry krok ;)

Wczoraj podłączyłem sb-1000. Musiałem uciekać z nim z narożnika pokoju na czołową ścianę, bo wydawało mi się, że basu jest za dużo.  Znając siebie pospacerujemy sobie jeszcze w weekend troche po salonie. Ale bardziej z ciekawości, bo sam dźwięk jest już dla mnie ok.

W każdym razie jestem po dwóch wieczornych (raczej cichych) odsłuchach i moge z pełną odpowiedzialnością potwierdzić, że svs dużo wniósł  (pozytywnie) do mojego zestawu. Nie jestem dobry w opisie dźwięku, ale niech wystarczy, że jest on po prostu pełniejszy, taki bardziej kompletny.  Co do grania w dzień, przy głośniejszych odsłuchach to jest dobrze, ale tego raczej sie spodziewałem. To właśnie cichsze granie dla mnie przeszło prawdziwą metamorfozę.

Suba, choć jeszcze przy nim trochę pokręcę na tylnym panelu, dało się łatwo dostroić do mojego zestawu. Z ulgą przyjąłem fakt, że słoń 🐘 nie stanął mi jednak na ucho 👂. Po prostu Rel był raczej za słaby.

Pewnie gdybym spróbował któregoś z wyższych modeli Rel'a też byłbym zadowolony, jednak nie chciałem wychodzić dużo ponad 2k z zakupem.

Dzięki jeszcze raz Wszystkim za cierpliwość i pomoc.