Skocz do zawartości

HiFi do siłowni/gabinetu

Szymon Hoppe

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie.

Potrzebuję porady. Kończę remont biura/pokoju muzycznego/siłowni (bedzie i biurko z PC do pracy, z drugiej strony gitary i klawisze, a jeszcze w innym miejscu niewielka siłownia. Pokój ma ok. 7x5m).

Chciałbym słuchać tam muzyki; pierwotnie myślałem nawet o soundbarze na ścianę - ale z czasem ambicje urosły. 

Mój budżet to do ok. 2500zl (może być sprzęt używany jak najbardziej). Optymalnie kolumny podłogowe, muszą być aktywne (nie mam miejsca na amplituner), muszą też mieć łączność z wifi (chciałbym bezprzewodowo i bezstratnie). Wchodzi w grę np. starszy sprzęt i też dokupienie streamera. 

Dlatego uprzejmie proszę o poradę - jakie kolumny powonieniem wziąć pod uwagę, jaki streamer polecacie, czy może już kolumny z wbudowaną powyższą funkcjonalnością?

Kolejne pytanie - czy ewentualny zakup głośników i zawieszenie ich na ścianie będzie gorszym wyborem? Jeśli nie, to na jakiej wysokości to planować? 

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Szymon