coyote Napisano Czwartek o 09:10 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:10 Witam , Od kilku tygodni zauważyłem że mam problem, słuchając muzyki bezpośrednio przez BluOs każda płyta wyświetla się w jakości CD. Sprawdzałem różne albumy w jakości Hi-res w Tidal i jest ok lecz w BloOs wszystko jest w jakość CD. Jest to irytujące, czy macie podobnie lub wiecie o co chodzi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano Piątek o 07:12 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 07:12 W aplikacji Tidal przez Tidal connect jest wszystko okej. Problem jest odtwarzając ten sam album (utwór) przez aplikację BluOs w bluesound powernode n330, wtedy wszystko od jakiegoś czasu wyświetla się że jest w jakości CD. 🤔 Jeśli słucham muzykę w telefonie przez USB audio player pro i on zawsze pokazuje jak jest ze szczegółami. Morał z tego taki że to co w Tidal zgadza się z USBAPP w BluOs też się zgadzało zawsze tylko jakieś parę tygodni temu zauważyłem że już tak nie jest i zawsze wyświetla się jakość CD. 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano Sobota o 10:01 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:01 Sprawa rozwiązana w banalny sposób, tak jak czułem. Okazało się że od kiedy Tidal zmienił jakość tzn. Zrezygnował z MQA w aplikacji BluOS w połączonym koncie Tidal doszły ustawienia jakości dźwięku i tam trzeba było zmienić z CD na Hi-Res. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts