Jakub Kubus Napisano Czwartek o 16:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 16:49 Witam drodzy forumowicze. Posiadam amplituner Pioneer VSX-422. Amplituner ma już 10 lat po włączeniu amplitunera jest brak dźwięku. Natomiast jak zostawię włączony około 30 minut to zaczyna pojawiać się przerywany dźwięk i tak przez kolejne 10 minut po czym działa do momentu kiedy go nie wyłączę i odczekam a jak nie wyłączę to nawet 12 godzin albo i więcej będzie grał. Wrażenie jest takie jakby jakiś układ się nagrzewał i wtedy jakiś przekaźnik zaczyna działać. Przed wystąpieniem tej usterki przez około 2-3 lata tylko podczas włączania i wyłączania jakis przekaźnik odzywał się czasami poprzez kilkakrotne cyknięcie gdzie powinien tylko raz. Powiedzcie mi co może być nie tak, może ktoś z forumowiczów jest w stanie mi pomóc gdzie szukać przyczyny i jak to naprawić. Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 09:54 Udostępnij Napisano Sobota o 09:54 nie wiem czy to będzie do naprawienia. Na pewno nie opłacalne. Musiał byś sprawdzić wszystkie zimne luty, przekaźniki. Tak ewidetntnie jak się rozgrzewa to dochdozi do połączenia jakiś ściezek i jest ok. We wzmacniacczu dasz za to 400-800 zł za naprawde w zalezności od stopnai trudności rozłożenia wzmaka. Tu? Moim zdaniem absolutnie nie opłacalne. Wystaw z taką wada ktoś weźmie na czesci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts