Sundin997 Napisano 25 stycznia Udostępnij Napisano 25 stycznia (edytowany) Cześć. Posiadam Yamahę v6a którą używam do oglądania fimów.Do stereo mam świeżo nabytą końcówkę mocy d5pro. Jako że Yamaha ma wyjście pre out na fronty,postanowiłem wzmocnić kino podłączając ową końcówke .Końcówka ma być używana w dwóch systemach poprzez zmianę kabelków RCA(mam sporo miejsca z tyłu więc nie ma problemu z przełączaniem),na zasadzie jak chce stereo wypinamy RCA z preout yamahy i wpidam RCA że streamera i na odwrót. Otóż po wieczornym odsłuchu stereo zachciało mi się kina więc spiąłem Yamahę z d5pro,oglądałem kilka godzin i było wszystko w porządku.Rano wstałem i zachciało mi się muzy więc podpiołem streamer,po jakimś czasie postanowiłem dokończyć film z poprzedniego wieczoru więc podpiałem końcówke(wszystko robiłem na wyłączonych sprzętach).Po włączeniu sprzętu ku mojemu zdziwieniu z lewego kanału zaczeło się wydobywać głośne buczenie,wszystko szybko wyłączyłem.Po chwili spróbowałem ponownie i to samo,a na lewym kanale końcówki zagasła dioda i buczenie ustało , czyli lewy kanał się wyłączył.Zamieniłem kabel RCA na inny,to samo.Przemieniłem kable w v6a i wtedy zaczął się wyłączać prawy kanał w końcówce. Czyli ewidentnie coś się wydarzyło z lewym wyjściem preout w Yamasze,bo po podłaczeniu streamera z d5pro jest wszystko ok. Jakieś podpowiedzi co mogło być przyczyną i co z tym dalej zrobić,czy tylko serwis gwarancyjny wchodzi w grę? Dodam jeszcze że Yamaha grała przez ten preout prawie rok z inną końcówka ale kabelki nie były nigdy ruszane. Edytowano 25 stycznia przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Serwis. Pytanie czy to D5Pro nie było jednak uszkodozne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 28 stycznia Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Serwis. Pytanie czy to D5Pro nie było jednak uszkodozne. Też jest moim głównym podejrzanym,ale przecież gra z Wiimem normalnie nic się nie dzieje.I to Yamaha przesyła sygnał do wzmaka a nie na odwrót...Nie wiem jak to wygląda z technicznego pkt. widzenia. Drugim moim podejrzanym jest kabel RCA który ma już parę lat i jakieś ubytki w otulinie (miał grać tymczasowo).Ale czy tam są takie napięcia żeby mogły coś przypalić? Trochę się obawiam że po serwisie może nastąpić to samo,szukam błędu żeby go znowu nie popełnić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:51 Udostępnij Napisano Piątek o 06:51 Kabel raczej nie. Z drugiej strony, kto wie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts