pzieba81 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego hejka mam problem z nagłośnieniem a dokładniej nie wiem co zrobić aby jak chce głośniej posłuchać muzyki żeby nie robiło mi dyskoteki światła przygasają i migają mam 2x alipiny 750 w rms do tego wzmacniacz 1650w do tego kondensator 2000w i 2 akumulator aha i wymieniłem alternator z 90 na 140 co prawda troszkę lepiej ale i tak jak chce głośniej posłuchać dalej mi światła migają może ktoś umie mi pomóc z góry dziękuje 5 minut temu, pzieba81 napisał: hejka mam problem z nagłośnieniem a dokładniej nie wiem co zrobić aby jak chce głośniej posłuchać muzyki żeby nie robiło mi dyskoteki światła przygasają i migają mam 2x alipiny 750 w rms do tego wzmacniacz 1650w do tego kondensator 2000w i 2 akumulator aha i wymieniłem alternator z 90 na 140 co prawda troszkę lepiej ale i tak jak chce głośniej posłuchać dalej mi światła migają może ktoś umie mi pomóc z góry dziękuje aha kable wszystkie jakie używam do tego są grube i solidne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Masę masz wziętą z akumulatora? Pojemność kondensatora mierzy się w faradach. tak więc pewnie wynosi ona 2 Farady? Tu masz linka z podobnym zapytaniem: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1494714.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego Cała kula ziemska ma pojemność około 0,000712 F, więc raczej nie ustnieje kondensator o pojemności 2 Farady . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego 11 godzin temu, Radosław Zasadziński napisał: Cała kula ziemska ma pojemność około 0,000712 F, więc raczej nie ustnieje kondensator o pojemności 2 Farady . https://centrumaudio.pl/kondensatory-audio/10267-stinger-sscap5m-kondensator-5-faradow-609098821650.html?adgroupid=?network=x?creativ=?position=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-5a9BhCBARIsACwMkJ4fc2vuYsIpE09PFF2nZnjm5_c-GVYyNMckMUOVarQzZ00pA2OH0f0aAl84EALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Zasadziński Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego Farad to jest wielkość fizyczna z układu SI. Tyle że 1 F, to tak ogromna jednostka, że nawet cała kula ziemska nie ma pojemności 1 Farada, dlatego powszechnie posługuje się jednostkami nano czy nawet piko Faradów. Mogę zakładać, że tutaj jest zastosowany "skrót myślowy" i ten kondensator ma pojemność 5 pikofaradów, ale zakładam że z prawami fizyki nie będziemy dyskutować, prawda . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts