Lansik Napisano 30 marca Autor Udostępnij Napisano 30 marca Lampy wymianione, narazie nie ma efektu wow ale może muszą troche pograć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca (edytowany) 1 godzinę temu, Lansik napisał: Jeżeli są nowe to muszą się ułożyć i chwilę pograć. Nie słyszysz różnicy możesz również mieć lampy niewiadomego pochodzenia. Poza tym nie poczujesz w Magnacie pełnego efektu lampy bo tutaj lampowy jest tylko przedwzmacniacz. Edytowano 30 marca przez Maciej H 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 marca Udostępnij Napisano 31 marca 15 godzin temu, Lansik napisał: narazie nie ma efektu wow Widocznie te Mullardy nie są wow (było już o tym w wątku o Magnacie). A wysokich Ci nie przybyło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano 31 marca Autor Udostępnij Napisano 31 marca 33 minuty temu, Palmos napisał: Widocznie te Mullardy nie są wow (było już o tym w wątku o Magnacie). A wysokich Ci nie przybyło? Teraz magnat gra bardziej Vką, podbite skraje pasma. Dół ciężej kontrolowany przez to, momentami się gubi. *dźwięk nadal jest zadawalający ale czytając opinie o tym ile się zyska zmieniając lampy spodziewałem się czegoś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 marca Udostępnij Napisano 31 marca 3 minuty temu, Lansik napisał: dźwięk nadal jest zadawalający ale czytając opinie o tym ile się zyska zmieniając lampy spodziewałem się czegoś więcej. "Z pustego i Salomon nie naleje" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano 31 marca Autor Udostępnij Napisano 31 marca 24 minuty temu, Palmos napisał: "Z pustego i Salomon nie naleje" Widzę że zdania są podzielone. Spróbuję jeszcze z innymi lampami za jakiś czas i dam znać czy jest diametralnie lepiej czy raczej bez zmian. A może faktycznie mullard musi troche pograć, żeby dać z siebie 100% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 marca Udostępnij Napisano 31 marca 18 minut temu, Lansik napisał: Widzę że zdania są podzielone Chyba się nie rozumiemy. Jak zamontowałeś jakieś lamy niewiadomego pochodzenia które pewnie są jakąś obecnie produkowaną ruską podróbką Mullarda to trudno się spodziewać spektakularnych efektów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano 15 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia Dnia 30.03.2025 o 20:13, Maciej H napisał: Jeżeli są nowe to muszą się ułożyć i chwilę pograć. Nie słyszysz różnicy możesz również mieć lampy niewiadomego pochodzenia. Poza tym nie poczujesz w Magnacie pełnego efektu lampy bo tutaj lampowy jest tylko przedwzmacniacz. Ile czasu lampa potrzebuje na to żeby się ułożyć? Kupiłem psvane i też nie ma szału w stosunku do JJ ale grają dopiero kilka godzin. Kupione przez allegro od 4hifi Gliwice, więc raczej wiarygodne źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia 8 minut temu, Lansik napisał: Ile czasu lampa potrzebuje na to żeby się ułożyć? Kupiłem psvane i też nie ma szału w stosunku do JJ ale grają dopiero kilka godzin. Kupione przez allegro od 4hifi Gliwice, więc raczej wiarygodne źródło. Myślę że około 100 godzin. Po włączaniu lampa też potrzebuje około godziny żeby zacząć grać "swoim" dźwiękiem. Moim zdaniem zrobiłeś błąd Psvane nie dużo lepsze od oryginalnych. To są lampy w nowej produkcji i nie mają podjazdu do lamp z epoki nawet tych z niższej półki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansik Napisano 15 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 1 godzinę temu, Maciej H napisał: Myślę że około 100 godzin. Po włączaniu lampa też potrzebuje około godziny żeby zacząć grać "swoim" dźwiękiem. Moim zdaniem zrobiłeś błąd Psvane nie dużo lepsze od oryginalnych. To są lampy w nowej produkcji i nie mają podjazdu do lamp z epoki nawet tych z niższej półki To skąd te wszystkie ohy ahy na temat psvane? Są też zwolennicy nowych lamp, twierdzisz że tylko stare są ok? Czytając forum można dojść do wniosku że, prawie wszystko jest lepsze niż JJ ale póki co u mnie się to nie sprawdza Masz jakiegoś sprawdzonego dostawce najlepiej z allegro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia 19 minut temu, Lansik napisał: To skąd te wszystkie ohy ahy na temat psvane? Są też zwolennicy nowych lamp, twierdzisz że tylko stare są ok? Czytając forum można dojść do wniosku że, prawie wszystko jest lepsze niż JJ ale póki co u mnie się to nie sprawdza Masz jakiegoś sprawdzonego dostawce najlepiej z allegro? Mogę Ci wysłać komplet starych NOS. Jak Ci się spodobają to sobie zostawisz jakoś się dogadamy. Pisz na priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts