Dariusz 964 Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Dzień dobry szukałem takiego tematu,ale nic nie znalazłem. Mam ten wzmacniacz prawie 2 lata za 2 miesiące, więc nawet go nie otwierałem. Chciałem się spytać czy ktoś już wymieniał te lampy w przedwzmacniaczu. Czy jest tam swobodny dostęp,czy trzeba coś odkręcić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca (edytowany) Z tego co widzę jest tam metalowa osłona lamp którą należy zdjąć (odkręcając wkręty) żeby się do nich dostać. Edytowano 10 marca przez Palmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca 3 godziny temu, Dariusz 964 napisał: czy ktoś już wymieniał te lampy w przedwzmacniaczu. Widzę też że są tam lampy JJ Ecc81, więc zdecydowanie warto je wymienić. Poczytaj temat o Magnacie mr780 bo to te same lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 10 marca Autor Udostępnij Napisano 10 marca Dziękuję. Poszukam tam opini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Masz lampy, które widać na zdjęciu. Są również montowane w Magnacie. Chociaż jestem zdziwiony bo twój wzmacniacz kosztuje 3 razy tyle. Sam zmieniłem JJ i od razu można poczuć różnice. Wymieniłem na RFT czyli średnia półkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 10 marca Autor Udostępnij Napisano 10 marca Możesz całą nazwę i gdzie kupiłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca 34 minuty temu, Dariusz 964 napisał: Możesz całą nazwę i gdzie kupiłeś. Kolega Artur z forum wysłał mi do przetestowania i już ze mną zostały. Ogólnie w necie można je kupić nawet na allegro. RFT ECC 81 / 12AT7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 10 marca Autor Udostępnij Napisano 10 marca Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Dnia 10.03.2025 o 12:00, Dariusz 964 napisał: Dzień dobry szukałem takiego tematu,ale nic nie znalazłem. Mam ten wzmacniacz prawie 2 lata za 2 miesiące, więc nawet go nie otwierałem. Chciałem się spytać czy ktoś już wymieniał te lampy w przedwzmacniaczu. Czy jest tam swobodny dostęp,czy trzeba coś odkręcić. Z czym gra u Ciebie wzmacniacz i czy jestes zadowolony? Tez sie zastanawiam czy nie wziac go na test. Daj znac jak wymienisz lampy czy jest roznica w dzwieku 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca 1 minutę temu, Pabl0 napisał: Z czym gra u Ciebie wzmacniacz i czy jestes zadowolony? Tez sie zastanawiam czy nie wziac go na test. Daj znac jak wymienisz lampy czy jest roznica w dzwieku 😁 Chcę wymienić po gwarancji z ciekawości. Advance Paris a 10 gra z Pylon Jasper 25mk2. Eversolo dmp A6 ME. I Oppo 205. Gra to świetnie każdy gatunek muzyki, oprócz Rocka,Metalu,Punk. Tutaj czasami pojawia się trochę takiego jazgotu. Zauważyłem że płyty, muszą być dobrze nagrane,podobnie że strumieniowania jak jest Max,czy Mqa. Jest dobrze. Ale najważniejsze że nawet przy cichym słuchaniu,jest bardzo dynamicznie,a bas jest świetny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca (edytowany) 26 minut temu, Dariusz 964 napisał: Chcę wymienić po gwarancji z ciekawości. Advance Paris a 10 gra z Pylon Jasper 25mk2. Eversolo dmp A6 ME. I Oppo 205. Gra to świetnie każdy gatunek muzyki, oprócz Rocka,Metalu,Punk. Tutaj czasami pojawia się trochę takiego jazgotu. Zauważyłem że płyty, muszą być dobrze nagrane,podobnie że strumieniowania jak jest Max,czy Mqa. Jest dobrze. Ale najważniejsze że nawet przy cichym słuchaniu,jest bardzo dynamicznie,a bas jest świetny. Mam troche wieksze kolumny ale z lepsza skutecznoscia i uzywam tez a6 me wiec teorytycznie powinno byc ok. A powiedz jak z wykonaniem, bo chcialem go juz szybciej wziac ale widziałem rozne opinie i odpuscilem Edytowano 11 marca przez Pabl0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca Powiem tak. Nie ma się do czego przyczepić. Blacha może nie jest gruba. Ale i tak waży ponad 15 kg. Wskaźniki świeca świetnie ,mocno,i równo.Dzwiek jest na bardzo wysokim poziomie,podobnie wyposażenie. Ma dosłownie wszystko. Pilot taki sobie,brak podświetlenia. No i nie chce mi się wierzyć że ma 130x2 8ohm. Ale za te pieniądze jeszcze teraz nie kupisz po prostu nic lepszego. Bo CA,czy Nad,Marantz to klasa niżej. A te wszystkie Hegle,czy Angole do 10 tyś to kpina. Ja drugi raz kupiłbym go bez wąchania. Ale chyba a12. Więc xlr,oraz mocniejszy.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca Powiem tak. Nie ma się do czego przyczepić. Blacha może nie jest gruba. Ale i tak waży ponad 15 kg. Wskaźniki świeca świetnie ,mocno,i równo.Dzwiek jest na bardzo wysokim poziomie,podobnie wyposażenie. Ma dosłownie wszystko. Pilot taki sobie,brak podświetlenia. No i nie chce mi się wierzyć że ma 130x2 8ohm. Ale za te pieniądze jeszcze teraz nie kupisz po prostu nic lepszego. Bo CA,czy Nad,Marantz to klasa niżej. A te wszystkie Hegle,czy Angole do 10 tyś to kpina. Ja drugi raz kupiłbym go bez wąchania. Ale chyba a12. Więc xlr,oraz mocniejszy.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca Dnia 11.03.2025 o 12:28, Pabl0 napisał: Z czym gra u Ciebie wzmacniacz i czy jestes zadowolony? Tez sie zastanawiam czy nie wziac go na test. Daj znac jak wymienisz lampy czy jest roznica w dzwieku 😁 I co wziąłeś go na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 29 minut temu, Dariusz 964 napisał: I co wziąłeś go na testy. Jeszcze nie, musze sprzedac jeden ze swoich wzmacniaczy najpierw. Jak po wymianie lamp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca Jeszcze nie wymieniałem,nie odkręciłem go bo ma gwarancję do Czerwca 2025 roku. Tam trzeba będzie odkręcić zabezpieczenie lamp. A miejsca jest bardzo mało. Nie wiem czy sam to zrobię a wysyłać gdzieś do serwisu to sam koszt kuriera w dwie strony to 100 płn . To jest minimum. Do tego koszt usługi,a nie wiem kto to będzie robił. Dzwoniłem do Advance Paris. Producenta,i sprzedawcę tych klocków. Powiedzieli mi że raczej nie odczuję różnicy. A te lampy bez problemu grają przez minimum 6000 godzin. Więc to jest około 8 lat. Więc nawet nie wiem czy będę coś ruszał. Wzmacniacz gra z tymi Pylonami bardzo dobrze. Więc po co poprawiać coś co jest dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Myślę że bez problemu zdejmiesz metalową obudowę która chroni lampy. Nawiązując do słów sprzedawcy śmiem twierdzić że są w błędzie i lampami można uzyskać całkiem inne brzmienie w zależności od lamp które zamontujemy. Sam w Magnacie 780 wymieniłem lampy. Mam drugą parę na testach i każda z nich gra inaczej. Jedno jest pewne. Dźwięk jest dużo lepszy niż na oryginalnych lampach JJ które są również zamontowane w twoim Advance Paris A10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz 964 Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca 18 minut temu, Maciej H napisał: Myślę że bez problemu zdejmiesz metalową obudowę która chroni lampy. Nawiązując do słów sprzedawcy śmiem twierdzić że są w błędzie i lampami można uzyskać całkiem inne brzmienie w zależności od lamp które zamontujemy. Sam w Magnacie 780 wymieniłem lampy. Mam drugą parę na testach i każda z nich gra inaczej. Jedno jest pewne. Dźwięk jest dużo lepszy niż na oryginalnych lampach JJ które są również zamontowane w twoim Advance Paris A10. Jeszcze nie wymieniałem,nie odkręciłem go bo ma gwarancję do Czerwca 2025 roku. Tam trzeba będzie odkręcić zabezpieczenie lamp. A miejsca jest bardzo mało. Nie wiem czy sam to zrobię a wysyłać gdzieś do serwisu to sam koszt kuriera w dwie strony to 100 płn . To jest minimum. Do tego koszt usługi,a nie wiem kto to będzie robił. Dzwoniłem do Advance Paris. Producenta,i sprzedawcę tych klocków. Powiedzieli mi że raczej nie odczuję różnicy. A te lampy bez problemu grają przez minimum 6000 godzin. Więc to jest około 8 lat. Więc nawet nie wiem czy będę coś ruszał. Wzmacniacz gra z tymi Pylonami bardzo dobrze. Więc po co poprawiać coś co jest dobre. 21 minut temu, Maciej H napisał: Myślę że bez problemu zdejmiesz metalową obudowę która chroni lampy. Nawiązując do słów sprzedawcy śmiem twierdzić że są w błędzie i lampami można uzyskać całkiem inne brzmienie w zależności od lamp które zamontujemy. Sam w Magnacie 780 wymieniłem lampy. Mam drugą parę na testach i każda z nich gra inaczej. Jedno jest pewne. Dźwięk jest dużo lepszy niż na oryginalnych lampach JJ które są również zamontowane w twoim Advance Paris A10. Być może ,ale musiałbym pewnie kupić co najmniej ECC81 Mullard. Lamp nie można zwrócić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts